Kategorier
Alm Briskus Alm Kasai Alm Stjernen Ängsborken Calle Bronson Finnskog Lexus Fosshaug Frasse Ingbris Lome Diamant Monster Litchi Monster Mustasch Odd Herakles Odin af Sola Sagmo Blässen Skeie Storm Tekno Jerven Träningsrapport Urkraft

Träningsrapport

Odd Herakles
Vad ska man säga om världens just nu bästa häst? Enormt fin.
Anmäls till lopp på Bergsåker nästa helg… Blir overkligt läckert!

Lome Diamant
Börjar väl närma sig en anständig form nu – känns fin i träningen och springer lätt och ledigt i alla tempon. Han är en pärla att jobba med och vi hoppas att formen snart är på topp.
Startar på måndag på Bollnästravet. Platschans. Behöver komma upp lite mer i form.

Odin af Sola
Skötte sig inte i loppet senaste, blev het och hängde enormt på en töm. Vi funderar lite vad vi ska hitta på. Gick ändå nytt rekord 1.28 men inte på ett bra vis. Finns fart och kunnande, bara lite lite svårt att få ut det i lopp.

Ängsborken
Tas bara lugnt ännu och aktiveras för att stimulera huvud och kropp inför avelsarbetet.

Tekno Jerven
Toppenfin i lättare jobb för att hålla igång figuren och få arbeta och aktivera sig inför betäckningssäsongen. Ruggigt läcker häst.

Finnskog Lexus
Gått flera pass under sadel och ska gå lite snabbare fart under söndagen. Hoppas han får till det snart då han är en mysig häst på alla sätt och vis.

Monster Mustasch
Har utvecklats enormt fin och fortsätter sin träning med Pullert. Han är så lat hemma och vill helst käka mat och leka i hagen, men Pullert gillar han att dra så då får han göra det!

Alm Kasai
Visat bättre takter efter lite tveksamma pass. Väldigt fin i fredagsjobbet. Det var klar förbättring. Lika bra till veckan och vi kör banjobb med han också.

Fosshaug Frasse
Gick med Diamanten och Tekno Jerven i fredags och såg bra ut. Han startar på måndag i Bollnäs. Körs snällt invändigt och ska sköta sig i första hand. Inga förbrytarkonster så tjänar han pengar.

Alm Stjernen
Har tagit sina debutlopp på bra vis och sett fin ut i veckans jobb. Har växt både fysiskt och psykiskt. Han kan starta när det verkar vara passande lopp igen.

Ingbris
Tränat finfint hela tiden. Gjorde debut på Romme igår. Bliv lite positionsbekymmer från start, men vi tog upp och körde försiktigt istället. En lite galopp på sista bortre lång annars landar hon på en mycket fin tid. Tappade många sekunder där, avslutade i finfin stil övermål en bit bak. Jag var ändå toppennöjd. Hon var helt oberörd efteråt på 1.35,4g. Fanns flera sekunder i de benen kvar.

Calle Bronson
Ströks inför tilltänkt debut då han rufflat lite i hagen. Ingen fara – han gick som vanligt redan denna vecka och i fredagspasset gick han toppenbra. Får troligen matcha Litchi i banjobb inom kort.

Monster Litchi
Har visat riktigt bra förbättring i träningen och flög fram i sina pass. Hon är lite småvass så det går inte att skicka på intervallerna hur som helst, kan bli någon galopp också om underlaget inte är helt jämnt då hon är lite trång i gången. Men fart finnes!
Banjobb inom kort så får vi se hur det blir med start.

Alm Briskus, Sagmo Blässen, Skeie Storm & Urkraft
Har varvat korallen med träning i vagn. De joggar på i lagom takt och sköter sina pass enligt plan. Vi flyttar in 1 maj på Bollnästravet om allt går som det ska på banan. Tanken var tidigare, men vi har inte fått plats föränn 1 maj helt enkelt, så vi väntar med bandebuten. Allt bra med killarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *