Kategorier
Alm Briskus Alm Kasai Alm Stjernen Ängsborken Calle Bronson Finnskog Lexus Fosshaug Frasse Ingbris Lome Diamant Monster Litchi Monster Mustasch Odd Herakles Odin af Sola Sagmo Blässen Skeie Storm Tekno Jerven Träningsrapport Urkraft

Träningsrapport

Odd Herakles
Vad ska man säga om världens just nu bästa häst? Enormt fin.
Anmäls till lopp på Bergsåker nästa helg… Blir overkligt läckert!

Lome Diamant
Börjar väl närma sig en anständig form nu – känns fin i träningen och springer lätt och ledigt i alla tempon. Han är en pärla att jobba med och vi hoppas att formen snart är på topp.
Startar på måndag på Bollnästravet. Platschans. Behöver komma upp lite mer i form.

Odin af Sola
Skötte sig inte i loppet senaste, blev het och hängde enormt på en töm. Vi funderar lite vad vi ska hitta på. Gick ändå nytt rekord 1.28 men inte på ett bra vis. Finns fart och kunnande, bara lite lite svårt att få ut det i lopp.

Ängsborken
Tas bara lugnt ännu och aktiveras för att stimulera huvud och kropp inför avelsarbetet.

Tekno Jerven
Toppenfin i lättare jobb för att hålla igång figuren och få arbeta och aktivera sig inför betäckningssäsongen. Ruggigt läcker häst.

Finnskog Lexus
Gått flera pass under sadel och ska gå lite snabbare fart under söndagen. Hoppas han får till det snart då han är en mysig häst på alla sätt och vis.

Monster Mustasch
Har utvecklats enormt fin och fortsätter sin träning med Pullert. Han är så lat hemma och vill helst käka mat och leka i hagen, men Pullert gillar han att dra så då får han göra det!

Alm Kasai
Visat bättre takter efter lite tveksamma pass. Väldigt fin i fredagsjobbet. Det var klar förbättring. Lika bra till veckan och vi kör banjobb med han också.

Fosshaug Frasse
Gick med Diamanten och Tekno Jerven i fredags och såg bra ut. Han startar på måndag i Bollnäs. Körs snällt invändigt och ska sköta sig i första hand. Inga förbrytarkonster så tjänar han pengar.

Alm Stjernen
Har tagit sina debutlopp på bra vis och sett fin ut i veckans jobb. Har växt både fysiskt och psykiskt. Han kan starta när det verkar vara passande lopp igen.

Ingbris
Tränat finfint hela tiden. Gjorde debut på Romme igår. Bliv lite positionsbekymmer från start, men vi tog upp och körde försiktigt istället. En lite galopp på sista bortre lång annars landar hon på en mycket fin tid. Tappade många sekunder där, avslutade i finfin stil övermål en bit bak. Jag var ändå toppennöjd. Hon var helt oberörd efteråt på 1.35,4g. Fanns flera sekunder i de benen kvar.

Calle Bronson
Ströks inför tilltänkt debut då han rufflat lite i hagen. Ingen fara – han gick som vanligt redan denna vecka och i fredagspasset gick han toppenbra. Får troligen matcha Litchi i banjobb inom kort.

Monster Litchi
Har visat riktigt bra förbättring i träningen och flög fram i sina pass. Hon är lite småvass så det går inte att skicka på intervallerna hur som helst, kan bli någon galopp också om underlaget inte är helt jämnt då hon är lite trång i gången. Men fart finnes!
Banjobb inom kort så får vi se hur det blir med start.

Alm Briskus, Sagmo Blässen, Skeie Storm & Urkraft
Har varvat korallen med träning i vagn. De joggar på i lagom takt och sköter sina pass enligt plan. Vi flyttar in 1 maj på Bollnästravet om allt går som det ska på banan. Tanken var tidigare, men vi har inte fått plats föränn 1 maj helt enkelt, så vi väntar med bandebuten. Allt bra med killarna.

Kategorier
Odd Herakles

Första turen med Odd…

Odd Herakles kom till oss i måndags kväll och idag onsdag fick han ta sin första träningstur. Det var en joggingtur runt våra träningsvägar så han fick bekanta sig med omgivningen.

Allt kändes helt perfekt och han var både pigg och glad att få se sig om. Väldigt enkel häst att hålla på med och han verkar trivas bra så här långt.

Mäktig känsla att köra världens just nu bästa kallblodshäst…!

Kategorier
Träningsrapport

Mustaschen fyra på lång distans

Lång distans för första gången och jag var faktiskt lite orolig för 2640 meter. Det hade jag ju inte fog för då han gjorde en stark insats och blev fyra efter en del trafikproblem på vägen…

Jag gör ett litet annorlunda inlägg, kan va kul med lite annan info hur jag tänker i en loppsituation som blir helt loppavgörande – tittar man på loppet så kanske man funderar lite på vad kusken tänker i starten. Så här tänkte jag (vilket skulle visa sig bli lite fel).

Vi hade spår nio bakom bilen = man får välja om man vill ligga bakom häst ett eller två. Jag var lite orolig på förhand att nån av dem skulle galoppera och valde då att ligga i andraspår.
Häst nummer två tappar en längd och jag tar ner i rygg på nummer ett som galopperar – i det läget vet jag inte om han tänker ta upp eller galoppera framåt. Jag väljer att ta upp Mustasch för att inte bli störd av den galopperande ettan och – sekunden senare väljer den kusken (vilket var snyggt gjort!) att galoppera framåt och ta hästen ur fältet. Jag tappar en längd drygt på att jag inte vågade chansa på det scenariot och då när jag släpper av Mustaschen går han som ett skott, tyvärr hinner jag inte fram och ta ryggen på ledaren utan får tredje invändigt. Där blev vi fast.
Tänk vad små marginaler det handlar om i varje beslut man tar!
Med facit i hand skulle jag varit kloss i rygg på den galopperande ettan och tagit hand om lediningen direkt – så snabb är Mustaschen. Väljer den kusken att ta upp bakåt med sin häst blir det dock ingen bra start alls för mig.

Nu tröttnade hästen framför oss och vi drogs bakåt. Fick lucka och han spurtade bra till fjärdeplatsen, kändes mycket bra även om jag höll på klättra över hästen framför under större delen av loppet och det inte var helt fritt in på upploppet heller. 1.31 på varvet och 1500 meter samma jämna fart var liksom lite för sakta för vår häst. Fick dra ihop han lite för mycket och det är inte positivt för hans steg, får ändå säga att detta var sjukt bra för honom.
Helt oberörd efteråt.

Monster Mustasch tränar på som vanligt nu och så kikar vi efter lopp inom några veckor.

Kategorier
Alm Stjernen

Alm Stjernen rekordsänkte

Alm Stjernen (e. Ingbest) startade på Dannero i helgen och gjorde det väldigt bra som trea i mål bakom två väldigt fina treåringar.

Alm Stjernen är långt ifrån en färdig travhäst och har massor kvar att lära och behöver utveckla sig både fysiskt och psykiskt. Nu rekordsänkte han hela 5 sekunder till 1.33,7 (vilket bara 9 andra treåringar hittills i år mäktat med).

Sara och Alm Stjernen.

Nu får grabben träna på några veckor hemma innan vi letar nya lopp för honom. Han växer garanterat av dessa två lopp han gjort – 2a i debuten och nu 3a var en bra början på karriären.

Oskar Kylin Blom körde väldigt fint och vårdat. Vi gillar Oskar för han är duktig att ”köra” häst och dessutom så är han en bra pöjk med en räv bakom örat. Att han har en trevlig brorsa och en farsa som inte går av för hackor gör ju inte saken sämre!

Kategorier
Alm Briskus Alm Kasai Alm Stjernen Calle Bronson Finnskog Lexus Fosshaug Frasse Ingbris Monster Litchi Monster Mustasch Odin af Sola Sagmo Blässen Skeie Storm Urkraft

Träningsrapport

Hela gänget har tränat och tävlat de senaste dagarna.

Tvååringarna

Sagmo Blässen.

SAGMO BLÄSSEN
Piggt och bra intryck. Han gör det mesta rätt hela tiden. Fin att köra och spänstig. Han har gått på bandet och blivit körd måndag och tisdag denna vecka. Hinner med ett par pass till innan veckan är över.

Urkraft. Ursäkta iskall ful bild…

URKRAFT
Såg fin ut från sidan i tisdagens pass. Han gör det bra, finns en del passgång även i han (precis som mamma och syskon). Bra häst.
Han har gått på bandet och blivit körd måndag och tisdag denna vecka. Hinner med ett par pass till innan veckan är över.

Skeie Storm.

SKEIE STORM
Utvecklats väldigt bra. Ser fin ut och lägger bra med mark under sig. Han är rätt stor men ändå lätt i kroppen.
Han har gått på bandet och blivit körd måndag och tisdag denna vecka. Hinner med ett par pass till innan veckan är över.

Briskus ut på tur.

ALM BRISKUS
Har en härlig inställning och vill mycket på ett bra vis. Travar på i ett normalt tempo i rockardvagnen på bra vis.
Han har gått på bandet och blivit körd måndag och tisdag denna vecka. Hinner med ett par pass till innan veckan är över.

Treåringarna

Lichi och Ingbris.

MONSTER LITCHI
Gick intervaller ihop med Ingbris på ett väldigt bra vis. Hon fick sommarskor häromdagen och det var en ENORM fördel där vi passade på att ändra om balanseringen en del också. Hon kändes väldigt förbättrad. Det finns bra talang i denna märr. Det är mycket krut under huven, men behöver få lite intervaller i benen och även nåt banjobb till innan det är debut.

INGBRIS
Den av våra treåringar som för dagen känns bäst. Hon är fantastisk. Har gått banjobb på ett mycket bra vis och såg finfin ut för Roffe i intervallerna. Hon är startklar inom kort.

Calle före Alma och Alm Kasai.

CALLE BRONSON
Ska göra debut på Dannero på lördag. Han är med för att lära och få lite mer rutin kring tävlingsbiten. Han kvalade på 1.38 men kan rekordsänka det några sekunder utan problem, men är inget för spelarna denna gång.
Mycket passgång i träningen, men det är inte ovanligt.

ALM STJERNEN
Är den som redan startat, tvåa i debuten – och ska även han till Dannero på lördag. Samma med honom är att han är med för att lära och inget för de som vill spela för att vinna pengar. Oskar Kylin Blom ska köra i loppet och han kan vara 4-5-6 i loppet om det vill sig väl. Han behöver skaffa sig ”lite hår på bröstet” – alltså han behöver känna sig lite mer tuff och ball och visa lite jävlar anamma innan det är dags att vi tipsar om spelvärde…
Rekordsänker rejält nu, men det räcker inte för det är några väldigt bra hästar i loppet.

Äldre

ALM KASAI
Normal träning, vi kommer att gnussa på ett par veckor till så hoppas vi han är redo för banjobb. Mycket bättre stil efter sommarskoning.

FINNSKOG LEXUS
Ridtränas och går på bandet. Han gör något nästan varje dag i träningsväg. Vi ökar takten lite efterhand.

Odin af Sola.

ODIN AF SOLA
Startade på Bollnäs. Gick nytt rekord med 1,5 sekunder men var nästintill ostyrbar. Vi klurar lite till.
Värmde mycket bra och även provstart bra, men i loppet inte bra.

FOSSHAUG FRASSE
Kändes riktigt fin efter en lite lugnare period. Gått två intervallpass och får fortsätta med det ett par veckor, så får vi känna på hur det känns om och klura på en plan för honom. Bra tryck.

Mustaschen i Pullert.

MONSTER MUSTASCH
Luffar vidare i sin Pullert. Han har vaknat till liv lite och skrittar på i bra takt. Men trav verkar va överskattat i hans värld.
Overklig skillnad mot banan där han värmde i 1.18-tempo vid senaste starten… Lätt!
Frän kuse som blir riktigt bra när han utvecklar sig.

Kategorier
Ängsborken Tekno Jerven

Jerven & Borken fina

ÄNGSBORKEN (bilden ovan) och TEKNO JERVEN står i avel hos oss, samtidigt håller vi dem igång och tränar lite lätt samtidigt som det är arbete med en massa ston. Tillsammans betäckte de 131 ston 2020 och vi förväntar oss något liknande om inte ännu mer i år 2021.

Här är bilder från dagens träningspass med pojkarna.

Tekno Jerven är en riktigt mysig kille.
Ängsborken.
Kategorier
Lome Diamant

SEGER till Lome Diamant

Lome Diamant vann på Östersunds GS75-tävlingar på söndagen. Tillsammans med Oskar Kylin Blom vann han på 1.24,3/1640a.
– Han svarade väldigt bra på norsken in på upploppet, det var en väldigt rolig seger. Jag gillar verkligen den här hästen, sa Oskar efter loppet.

För oss som jobbar varje dag med Lome Diamant var detta så otroligt skönt – att han äntligen fick vinna lopp efter många fina insatser mot eliten ifjol. Han var bland annat trea på 1.22,1/1640 voltstart ifjol på V75 (utnosad av Troll Solen med rekord 1.19 om andraplatsen tex bakom topphästen Åsrud Vilja), en av de snabbaste tiderna under hela året faktiskt i Sverige och han var också fyra i Jäntungens lopp på 1.23,6/2160 volt där han endast var slagen av blivande svenska mästaren Månlykke AM och förra årets komet Våler Nikolai och tidigare Derbyvinnaren Philip Ess.
Diamanten är ännu inte helt uppe i form och det här lovar gott att han visade bra stridsmoral i loppet. Ny start om ett par veckor så får vi se hur vi lägger upp taktiken sedan.

Lome Diamant är en otroligt snäll och trevlig häst – han är nästan för snäll!

Frasse Fransson om Diamanten.

Toppenrolig seger och stort grattis till oss som äger – Franssons, Nilsson, Nordemo och Vikströms.

Diamanten i Travronden.

Kategorier
Monster Mustasch

Mustaschen mycket bra!

Monster Mustasch startade på Östersundstravet i söndags på GS75 och var mycket duktig tvåa på nya rekorder 1.29,6 trots rejäl startbrasa!

Få gånger som jag kört så fort med någon häst i värmningen. Jag hade 1.18 på klockan och Mustaschen flög fram. Jag var oerhört nöjd med prestationen i loppet, och det är bara så surt med startgaloppen!

Frasse Fransson efter loppet…

Efter en lysande värmning i 1.18-tempo ihop med Lome Diamant steg förhoppningarna rejält. Med all rätt skulle det visa sig. Tyvärr tyvärr orsakade vi en omstart – hade den starten gått iväg hade vi definitivt varit i segerstriden det kan jag lova.
Nu blev det rejäl tappstart i den riktiga starten då Mustaschen inte riktigt ville gå framåt i volten och såsade rejält, när vi väl var på väg åt rätt håll krånglade vi till det med galopp…

Lome Diamant och Monster Mustasch värmde i 1.18-tempo. Kolla Mustaschen som fäller fram lurarna i detta tempo. Döläcker.

Vi tappade massvis med värdefull mark, men efter en strålande upphämtning i trakterna kring 1.27,5 sista 2000 meterna (trots en del trubbel på vägen!) kunde vi inkassera en ny andraplats värd 17.500 kr.

En toppentag på travet eftersom Lome Diamant vann sitt lopp.

Kategorier
Alm Briskus Alm Kasai Alm Stjernen Calle Bronson Finnskog Lexus Monster Mustasch Sagmo Blässen Skeie Storm Urkraft

Hemmaträning 23/3

SKEIE STORM (bilden) och hans kompisar SAGMO BLÄSSEN, URKRAFT och ALM BRISKUS har gått på gåbandet. Det har varit några dagar med sämre underlag – tjällossning på sina håll – och då kan det blir lite alternativ träning för de här pojkarna.

Lexus har funnit sig bra i ridträningen. Tidigare har han protesterat en hel del vid ridning, men nu verkar han gilla upplägget.

FINNSKOG LEXUS har gått i ridhuset idag och igår gick han ridpass hemma. Hoppas att vi är på rätt väg med den här killen.

Mustaschen trillar på i Pullert.

MONSTER MUSTASCH startar på söndag och laddar med Pullert-vagnen. Han är som vanligt ganska lat och man får passa på att trycka till intervaller när han tror att han är på väg hem… Riktig sköning detta som ändå är en riktig kompis. Han känns toppenfin.

ALM KASAI gick ihop med ALM STJERNEN och CALLE BRONSON i dag och Kasai kändes ”sådär”. Han har haft någon period så här tidigare också utan att det egentligen är något fel på honom har man som kusk ändå en känsla att han inte är helt på topp. Tränar iaf på som vanligt.
Calle kvalade förra veckan och han såg fin ut efter det hemma och ”Alma” skötte sin träning fläckfritt. Han är också ganska lat, som Mustaschen, men med lite kompisar i farten hänger han med i alla tempon och är väldigt lättsam att hålla på med och att köra är han en drömhäst. Finfin debut häromdagen så man är ju nöjd när de är fina efter sina lopp också.

Kategorier
Ingbris Lome Diamant Monster Litchi

Bra banjobb…

INGBRIS (bilden ovan) gick dubbla heat, det första ca. 1.44 och det andra lite snabbare… Kändes väldigt fin och vi kan nog börja lägga upp en plan för debut för henne inom en månad eller så…
Toppentjej.

Räserbruttan Litchi.

MONSTER LITCHI gick också dubbla heat. 1.44 i första och sedan ett till i ungefär samma tempo. Hon har haft en något ”sämre tid” efter nyår och växt och inte varit fysiskt perfekt. Hon har haft ett eget upplägg med ridning och långsammare träning. Nu har vi börjat lätta upp med lite snabbare farter igen och det ser fint ut. Hon har talang så det räcker. Tror hon längtar efter sommarskor också!

Lome Diamant njuter av solen efter väl genomfört pass.

LOME DIAMANT gick intervaller och ett heat på banan efter ca 1.32 med snabb avslutning. Han gick ett gäng intervaller i 1.20-fart också. Han behöver verkligen blåsas ur för att komma upp i lite attityd. Start på söndag Östersund så vi hoppas att han fått upp ångan lite mer nu. Jag tror ju så mycket på honom så vill gärna få ut det på banan också.
Har faktiskt fått flytta från Monster Monsuns närhet nu och hoppas att det ska hjälpa också att han får upp lite mer självförtroende.
Känns dunderfin i travet.