Kategorier
Alm Briskus Alm Kasai Alm Stjernen Ängsborken Calle Bronson Finnskog Lexus Fosshaug Frasse Ingbris Lome Diamant Monster Litchi Monster Mustasch Odd Herakles Sagmo Blässen Skeie Storm Tekno Jerven Urkraft

Träningsrapport & starter

Här kommer information om senaste veckans starter och träning. Fyra hästar har startat gågna veckan med lite balandade resultat. Alla på pengar, två galopper och ett ”oväntad” favoritfall…

Odd Herakles sträcker ut.

Odd Herakles
Gjorde första starten för oss och vann ett andrapris – ja det kanske låter lite konstigt att säga så, men det vi fick se på Bergsåker var STOR TRAVSPORT. Odd kom till start med 2o raka segrar och nog hade vi väldigt väldigt gärna tagit den 21:a raka… Det kan jag lova kändes inte helt toppen… Men med lite distans är vi ändå glada över en mycket bra första start sedan flytten.
Månlykke A.M. vann på 1.21,5 och Odd tvåa på 1.21,6 – två av de absolut snabbaste tiderna någonsin så tidigt på säsongen över 2140 m autostart. Stor travsport och kallblodssport i synnerhet.
Vi hade såklart gärna vunnit – men Odd föll verkligen med flaggan i topp den här gången.

Lome Diamant
Startade på Bollnäs i början på veckan och fick med sig ett fjärdepris. Det var smetig bana och han slirade ganska rejält med sin barfotabalans. OKB som körde tyckte han aldrig riktigt fick fäste och var ändå nöjd med honom med tanke på det.
Han var extremt nära galopp ett par gånger och han som är travsäkerheten själv hade helt enkelt problem med banan.
Ny start om ett par veckor. Allt bra med honom i veckans jobb efter starten så det känns fint. Närmar sig formen.

Tvååringarna
Alm Briskus / Urkraft / Sagmo Blässen / Skeie Storm
Alla fyra springer helt likvärdigt och tillsammans två och två där de turas om att ”mötas”. De springer sina jobb lätt och ledigt och vi längtar nu tills vi kommer in på banan 1 maj. De är redo att gå premielopp efter att de fått se banan några gånger.

Treåringarna
Ingbris
Tränar fortsatt väldigt fint och rör sig så himla vackert. Dessutom är hon en otroligt klok och fin häst att hålla på med. Vi siktar på start inom ett par veckor igen.

Monster Litchi
Har gått banjobb där hon visade både fart och styrka, men han är inte helt perfekt i travet. Det går undan rejält mellan varven och hon kan vara lite väl ”på g”. Ruskigt fin i intervaller hemma på rakan när hon får springa i täten och bestämma farten. Bra ork och bra fart.
Vi har lite förhoppningar på den här bruden framåt hösten. Behöver fila lite på stilen och helst bara slappna av lite.

Calle Bronson (Bilden längst upp)
Är klar för debut på Östersund på torsdag. Hoppas inte vädret ställer till det (ser dåligt ut på väderleksrapporten). Han har mycket passgång i sig den här killen, men stark och fin.
Har kanske inte den högsta toppfarten ännu, men det rullar på rätt bra ändå för honom.

Alm Stjernen visar bra fart.

Alm Stjernen
Startade på Romme i veckan och gick ett väldigt bra lopp i skymundan – hade faktiskt 1.30,0 en lååååång bit efter en förödande gigantisk startgalopp. Han är normalt väldigt travsäker så det var en miss i planeringen. Kom iväg lite snett och när jag skulle räta upp honom slog han ihop istället.
Han har utvecklats mycket bra senaste tiden. Ser jättefin ut i kroppen. Plus!

Äldre

Finnskog Lexus
Har gått jobb i sadel och är redo för montékval på torsdag. Han är lite flegmatisk när han springer själv så hoppas han tycker det är ok ändå – han är nämligen ensam i kvalet…
Har rättat till sig bra under sadel och helt omlagd träning.

Fosshaug Frasse
Startade på Bollnäs och trivdes inte alls med banan. Han pullade dessutom i ryggar på innerspår och när han fick fritt blev det för mycket vilja och en galopp. Repade till sista pengen ändå på hyggligt vis. Har ännu inte visat i lopp det han visar i träning. Men vi äger honom själva så vi har mycket tålamod.
Har jobbat bra hemma som sagt och även så denna vecka på bra vis.

Alm Kasai
Gick banjobb i veckan och var förbättrad och även hemma har han varit mycket piggare. Han älskar korallen och jobbar där mellan intervallpassen. Det tar sig!

Monster Mustasch
Har varit riktigt bra i flera starter på slutet och nu har han en rätt lämplig uppgift på Östersund på torsdag. Bara hoppas att vädret inte är emot oss… Tror banförhållandena kan vara det som ställer till det den här gången. Han känns fortsatt väldigt fin och utvecklas för varje start. Spår 4 ska inte var nåt stort problem, vanlig vagn denna gång och han gör säkert ett bra lopp.

Tekno Jerven / Ängsborken
Grabbarna går i väntans tider att få dra igång med avelsarbetet – och det kommer att ske den kommande veckan.
Allt bra med båda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *