Kategorier
Alm Briskus Alm Kasai Alm Stjernen Ängsborken Calle Bronson Finnskog Lexus Fosshaug Frasse Ingbris Lome Diamant Monster Litchi Monster Mustasch Odd Herakles Sagmo Blässen Skeie Storm Tävlingshäst Tekno Jerven Urkraft

Träningsrapport

Tvååringarna har nu äntligen fått plats inne på Bollnästravet – som vi längtat efter att få köra dem på den fina banan!
I helgen har vi varit inne och testat för första gången och vi var såklart supernöjda med de fyra killarna som skötte sig ypperligt. Som förväntat. Duktiga killar!

Alm Briskus.

ALM BRISKUS
En friskus som är spänstig och läcker. Pleketti körde och han gav tummen upp för både uppförande och stilen. Såg läcker ut från sidan.

SAGMO BLÄSSEN (Bilden längst upp)
Springer väldigt lätt och ledigt och så även på banan. Gjorde ett toppenintryck direkt. Väldigt väldigt snäll och trevlig. Pleketti körde och fick en bra känsla direkt.

Skeie Storms rumpa.

SKEIE STORM
Rejäl häst som är välutvecklad. Hade en dålig höst med sjukdom som vi berättat om tidigare, men är helt ikapp de andra och joggade lätt och fint i bra tempo redan första gången på banan. Frasse såklart nöjd!

Urkrafts rumpa.

URKRAFT
Fin typ av häst som rör sig på ett bra sätt. Första jobbet helt i sin ordning och Frasse som körde var helnöjd.
Han kommer att gå flera pass på banan redan kommande vecka och vi siktar på premielopp bara vi lärt känna banan.

TREÅRINGAR

ALM STJERNEN
Gick ruggigt bra i loppet sist och fortsatt sett skitfin ut i träningen. Start på Lindesberg nästa söndag.

CALLE BRONSON
Hade husse i vagnen i lördagens jobb och det var toppen tyckte båda – gick som en projektil hemma i skogen och var riktigt fin.
Han startar också på Lindesberg på söndag. Han är inte lika snabb som Alm Stjernen och får nog svårt att slå honom denna gång, men på längre distanser och med lite mer rutin blir det här en riktigt bra häst. Oj vilken travare han är!

INGBRIS
Gick både intervaller och ridpass förra veckan. Riktigt bra i båda. Vi är nöjda och siktar på start inom ett par veckor igen. Tar alla utmaningar med ro.

Litchi finfin i veckans pass.

MONSTER LITCHI
Är lite mer ”på” än sina treåriga kompisar, kan ta några galopper och även vara rejält på bettet. Snäll och trevlig på alla vis, men känns att det är krut under huven. Hon kommer nog hinna med någon galopp i sina inledande lopp, men när den här donnan slappnar och och bara löper så går det undan. Känns väldigt stark också.
Helsystern helt lysande i Norge till V75-seger i veckan så vi har förhoppningar om bra utveckling även här.
Startar troligen inom ett par veckor även hon.

FYRAÅRINGAR

Alm Stjernen och Alm Kasai tränade tillsammans i helgen.

ALM KASAI
Vi tycker att han tagit bra steg framåt hela tiden nu och vi hoppas att han ska vara redo att starta inom kort. Gått flera pass och visat klar förbättring. Snart är ”det dags”…!

FOSSHAUG FRASSE
Vann lopp överlägset i fredags och det var ”klart” på förhand. Har känts ruggigt bra hemma. Det var inte hans sista seger…!
Startar igen nästa vecka på Dannero.

Mustasch garvar åt det mesta. Overkligt trevlig häst.

MONSTER MUSTASCH
Om vi snackar överlägsen… Grym i loppen i år, grymt bra i träning nu och vi kommer att sikta högt inom kort. Vi har en plan och hoppas den håller långt. Startar en gång till maj och sedan Sleipner Cup-final på Romme i början på juni.

ÄLDRE HÄSTAR

FINNSKOG LEXUS
Lovar massor i träning, men vi får inte till det i lopp med honom. Är ute på funderingsrunda om framtiden nu.

TEKNO JERVEN
Tränar väldigt fint ihop med de andra hästarna och han är verkligen HELT FANTASTISK individ. Så himla go och härlig. Ser ruggigt fin ut för att vara helt ärlig. TOPPEN!

ÄNGSBORKEN
Avlar för fullt och vi skyndar långsamt.

LOME DIAMANT
Var inte helt ok i senaste starten och vi kollar upp honom nu. Gick pass i dag söndag och var fortsatt inte helt 100%.
Är snart tillbaka i gängorna. Bara mindre fix.

Odd Herakles i banjobb.

ODD HERAKLES
Helt lysande i banjobb i veckan och dessutom är han ju en särskilt trevlig häst att ha att göra med. Vi startar i V75-lopp på Umeå kommande helg. Han känns riktigt uppåt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *