Kategorier
Alm Kasai Fosshaug Frasse Ingbris Monster Litchi Monster Mustasch Träningsrapport

Veckans starter

Förra veckan avslutades på bästa vis med två segrar, kunde blivit två banrekord också – Alm Stjernen var bara tre tiondelar ifrån på Lindesberg. Odd Herakles stor vid seger på 1.20,1/1640a på Umåker.

Den kommande veckans starter:

Frasse vid segern senast. Åkandes…

FOSSHAUG FRASSE
Dannero, 18 maj, lopp 3, nr 12.
Vann på mycket bra vis senast. Tog en galopp och tappade massa mark, kördes sedan snällt och försiktigt men han krossade faktiskt motståndet. Äntligen för hans del skötte han sig.
Tuffare emot denna gång men han har en 1.28-1.29 i kroppen och kommer göra ett bra lopp bara han sköter sig. Vi kör i ryggar och så hoppas vi att vi ligger skapligt till in på upploppet.

Mustaschen – precis som jag kommer att minnas honom. Med en gäspning. Han är lat och lättsam hemma men har verkligen levererat i lopp i år.

MONSTER MUSTASCH
Bergsåker, 20 maj, lopp 5, nr 14.
Står dåligt till över kort distans nu, bakspår på tillägg. Men detta lopp är så nära ett preparelopp man kan komma för honom. Vi kör såklart för bästa möjliga placering, men han ska starta i ett stort lopp om ett par veckor, så det här blir en formhöjare hoppas vi.
Ligg lågt på spelet denna gång då han har omöjligt utgångsläge.
Bör kunna springa nedåt 1.26 distansen om han springer avslappnat och bra – och framför allt utan massa strul på vägen.

Alm Kasai hemma i träning.

ALM KASAI
Östersund, 21 maj, lopp 6, nr 10.
Äntligen comeback. Han har blandat och gett i träningen och dessutom varit utsatt för lite onödiga sårskador, lite karledsbekymmer och så vidare. Så han har inte haft det rätta flytet under våren. Har dessutom blivit valack. Gjort fina träningspass hemma i intervaller och varit ”sådär” på banan. Gick ett rejält pass i slutet av veckan hemma och så har vi ändrat lite i balansen så vi hoppas han ska vara i ordning nu.
Spår 10 för honom är bra. Vi har inte ambitioner att ”blåvinna” de första vi gör, han och vi behöver visa att vi får till det i lopp innan vi tror på stordåd. Tror han behöver lopprutin och få känna på tävlingsmomentet på riktigt.

Monster Litchi utvändigt och Ingbris i banjobb förra veckan.

MONSTER LITCHI
Östersund, 21 maj, lopp 2, nr 1.
Bollnäs, 24 maj, lopp 9, nr x.
Gör debut på Östersund OCH anmäld till start på måndag på Bollnästravet. Tränar starkt och kommer bli en riktigt bra häst!
Men som jag sagt till ägarna är det 70% galopprisk och jag kommer köra säkert. Hon är verkligen med för att få rutin i lopp och för att stabilisera sig i travet. Hon kommer att startas igång och få vara med i loppen. Har gått bra en längre tid i träning.
Blir inte förvånade om hon kutar riktigt bra, men vi är heller inte förvånade om det blir några galopper på vägen.

Ingbris med nr 2 i senaste starten. Väldigt nära segern.

INGBRIS
Bollnäs, 24 maj, lopp 9, nr x.
Gick väldigt bra senast som tvåa och åkte dit på linjen mot en häst som kom lite för snabbt ute i banan. Oskar som körde var mycket nöjd med henne och vi är säkra på att hon gör en bra prestation igen.
Gick banjobb förra veckan och såg riktigt fin ut. Hon kan galoppera, men har varit säker i loppen och man har kunnat skicka på rätt bra när banorna är fina. Platschans om hon får skapligt läge denna gång, är ett par tre fina motståndare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *