Kategorier
Alm Briskus Alm Stjernen Calle Bronson Fosshaug Frasse Fräcke Blixt Ingbris Lome Diamant Monster Formysins Monster Litchi Monster Mustasch Nordby Järva Odd Herakles Ping Reginas Hälge Sagmo Blässen Skeie Storm Träningsrapport Urkraft Zeroguning

Träning och starter

Här kommer ett samlingsinlägg om träning och starter, de flesta ägare har koll på sina hästar utöver dessa inlägg och när vi startat blir det en hel del extramaterial som inte redovisas här på sidan.

Bilden ovan är det Simon, Michaela och Sara tillsammans med Odd Herakles samma dag han åkte hem till Norge. Tusen tack för den här sommaren och välkommen åter 😉

Tvååringarna
ALM BRISKUS
REGINAS HÄLGE
SAGMO BLÄSSEN
SKEIE STORM
URAFT

Har spenderat senare delen av sommaren på sommarkollo där de haft det skönt i solen och med massa mat på bete. Nu är de åter i träning och de har varit hemma en dryg vecka.
De blandar körning, gåband, korallen och så ska några av dem testa på sadel och kanske även Pullert vad det lider.
Alm Briskus och Skeie Storm har blivit valacker. Speciellt Skeie Storm mår bra av det då han hade en vriden testikel som gjorde att han inte riktigt trivdes i vissa lägen.

Ettåringarna
MONSTER FORMYSINS
PING
NORDBY JÄRVA

Går på bete en kort stund till innan de kommer hem och ska påbörja sin resa till att bli travhästar. Fina tjejer!

Treåringarna
ALM STJERNEN

Alm Stjernen vid seger i sommar.

Har blivit valack i sommar och hunnit med en start efter det. Agerade lite trögt och behöver snärta upp sig i träning lite efter det också. Han blandar galoppintervaller med gåband och körning.
Ser fin ut i travet. Är ganska lat om vartannat. Han är lite ungdomstrött av sig.

Calle ser läcker ut.

CALLE BRONSON
Har gjort fina prestationer i sommar och utvecklats väldigt bra med både en andra och en tredjeplats i juli. I senaste starten på Bollnäs hämmades han kraftigt av en halsinfektion och är behandlad efter det. Allt bra med honom i övrigt och ska får börja jobba med Pullert inom kort.

Blixten ute på tur!

FRÄCKE BLIXT
Han är ny i träning och är en väldigt trevlig bekantskap så här långt. Han har fått jobba på med både Pullert, vanlig speedcart och i ridningen. Han får kämpa på lite till i träningen så tror jag att vi kan se oss efter lopp under hösten.

Ingbris på Bollnäs där hon var tvåa efter ett lopp i dödens.

INGBRIS
Gjorde väldigt fint lopp som tvåa på Bollnäs efter en extremt jobbig galopp som klar trea i Kriteriekvalet. I Norska kriteriekvalet räckte hon inte till trots en rekordsänkning. Hon siktar mot nya starter under hösten. Väääldigt fin häst!

Litchi har framtiden för sig – när hon är lugn.

MONSTER LITCHI
Är lite väl frisk på bettet i loppen och hon behöver lugna ned sig ett par hekto. Trea på bra sätt i början på augusti och glimrar till när hon slappnar av och bara löper. Har ju att brås på då helsystern vinner Derbykval och har 9 segrar i år…

Fyraåringarna
FOSSHAUG FRASSE
Tycker jag har en väldigt intressant framtid. Han ser väldigt bra ut i träning och har gjort fina lopp i sommar även om resultaten inte alltid varit seger. Vann två fina lopp i våras och han kommer att vinna fler lopp var så säkra.

Mustaschen och hans Pullertarbete.

MONSTER MUSTASCH
Missade tyvärr norska derbykvalen då han fick en liten service på ett framknä. Ingen större fara utan lite behandling och lättare träning så är han snart tillbaka. Han ska visas för avelsnämnden inom kort och så ska vi göra lite lopp under hösten.
Flera som vill betäcka med honom så vi tror att han ska bli godkänd för avel också med ett rekord på 1.22,2ak så är han den näst snabbaste svenskfödda fyraåringen genom tiderna.

ZEROGUNING
Har lite övrigt att bevisa ännu. Första målet är att han ska hitta sig själv och även balansen i skoningen. Det tar sig och han är inte helt oduglig faktiskt även om det var bra nära vi undrade vad detta är för en krumelur från början.

Äldre hästar
LOME DIAMANT
Gjordet två starter i monte och fick med sig pengar båda gångerna i augusti. Efter det fick vi behandla ett knä på honom som spökat en del. Får vi bukt med det så är vi inte långt från start igen.

Odd vann i lysande stil på Östersund.

ODD HERAKLES
Avslutade sin sejour hos oss på bästa vis och vi är så tacksamma att han varit hos oss och gjort ett enastående jobb både i avel och i tävling med ca 1,6 miljoner insprunget hos oss.
Sista loppet hos oss var ett häftigt lopp där han vann på lätta fötter på Östersund – från bakspår flög han genom fältet i 1.10-fart och sedan var det aldrig någon fara och kusken Tom Erik Solberg kunde göra segergest i god tid före mål.
Skadade sig tyvärr när han kom hem till Norge och vi hoppas verkligen och håller alla tummarna för att snabb tillfrisknande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *