Kategorier
Alm Briskus Alm Stjernen Björlitira Calle Bronson Champion Chip Fosshaug Frasse Fräcke Blixt Ingbris Lome Diamant Monster Litchi Monster Mustasch Reginas Hälge Sagmo Blässen Skeie Storm Träningsrapport Urkraft Zeroguning

Träningsrapport

Positiv vecka med två nya hästar i träning som känns jättespännande. Dessutom är alla tvååringarna tillbaka i full träning nu när sommaren är över.

Nu väntar vi med spänning på ettåringarna som snart ska börja träna för att bli travhästar. Dom får gå lite till på betet, dom har det så bra där dom där brudarna.

Monster Litchi på bilden ovan.

Tvååringarna

ALM BRISKUS

Briskus är en glad gutt.

Toppensnäll och trevlig kille som känns klart förbättrad efter sommaren. Behövde växa på sig lite. Han är troligen såld och lämnar stallet inom kort, men vi hinner med och trimma lite till.

REGINAS HÄLGE

Hälge = travare.

Väldigt fin häst. Han har växt och tagit ledigheten väldigt bra. Gick intervaller i veckan på mycket bra vis. Det var jag väldigt nöjd med.

SAGMO BLÄSSEN

Sagmo Blässen på tur!

Enkel och lättsam häst på alla sätt och vis. Han är cool och lugn i alla lägen. Bra självförtroende också. Sköter sig fläckfritt.
Springer lätt och ledigt.

SKEIE STORM

Skeie Storm.

Allt annat än enkel och lättsam häst… Vi kommer inte alltid överens, däremot har han ett ruggigt trav. Stor och rejält byggd. Tyvärr inte så lättsam att man kan köra Pullert med honom ännu.
Han är till salu, men bara till rätt personer – ingen enkel häst. Blir han inte såld så behåller vi honom själva, det känns helt enkelt inte rätt att sälja honom ”hur som helst”.

URKRAFT

Urkraft bussig kille.

En skön krumelur som är som många andra efter Lome Brage – speciell. Riktig häst detta i alla fall – det finns både fart och talang så det räcker. Han har sina egenheter – fixar och trixar med huvudet, men väldigt snäll och trevlig häst.

Treåringarna

ALM STJERNEN

Kul snapchat från Sara efter ridtur med ”Albert”.

Har gått galoppintervaller i veckan och efter lite övning har han fått till snitsen. Han kan vara lite lat och oinspirerad men med rätt motivation och en kompis att tävla mot så blir det bra träning!
Vi ska nöta lite till så blir det start för honom under hösten också.

CALLE BRONSON

Calle duktig – såklart. Han är säker.

Åkte på en halsinfektion, men är behandlad och åter i träning. Han har testat på fyrhjulsvagnen Pullert och gjort det väldigt bra. Han är mycket snäll och trevlig hingst. Enkel att handskas med och köra. Han ska ut och tävla inom kort också. Lämpligt lopp = start.

FRÄCKE BLIXT

Blixten på tur.

Har fått bekänna färg i Pullert och under sadel – han kämpar på väldigt bra måste jag säga. Precis som Calle en mycket snäll hingst som vi hoppas ska kunna tävla på i höst och vinter. Han ska få kämpa på i träningen lite till och lägga på sig lite hull också.

INGBRIS

Ingbris har testat på Pullert.

Har fått testa på Pullert även hon och det var tamejtusen grejen – för hon jobbade på mycket bra. Både i trav och skritt helt perfekt. Duktig tjej detta. Hon startar bara vi har lämpligt lopp åt henne.

MONSTER LITCHI

Litchi duktig med Pullert.

Gått flera pass i Pullert och fått visa sin nya kompis Björlitira runt med vanlig vagn också. Går mycket bra i fyrhjulsvagnen och det här kan vara melodin för att hon ska lugna sig lite. Jobbar perfekt.

Fyraåringarna

FOSSHAUG FRASSE

Startar på söndag på Hagmyren med Michaela i vagnen. Han har laddats med galoppintervaller i veckan.
Platschans om han sköter sig i loppet, inte så enkel att köra så det är inga höga krav egentligen. Han går barfota fram, skor bak och med Custom Multicarbon-vagn.

MONSTER MUSTASCH

Mustaschen laddar för avelsvärdering.

Tränar på med Pullert. Ska på avelsvärdering om ett par veckor och då ska han visa upp sig från sin bästa sida!
Ska göras klar för start direkt efter det.

De äldre

BJÖRLITIRA

Tira är ny i träning.

Ny i träning och vi har bara hunnit känna på henne lite lätt ännu. Hon har fått bekanta sig med sina nya kompisar och med träningsvägarna. Lite rund om magen, men verkar vara snäll och trevlig att köra. Bra bekantskap så här långt!

LOME DIAMANT

Kändes lite sisodär i veckans första pass, men har fått tagit de lite lugnt efter behandling också. Så vi jobbar på lite lugnt. Han kan vara lite på det sättet om han stått över lite så egentligen inte oväntat. Han får gå några pass nu så får vi se om vi måste göra återbesök eller om han kan gasa på för fullt igen.

Varmbloden

ZEROGUNING

Zero.

Är till salu. För den som vill testa monté och sulky.

CHAMPION CHIP

Sara mycket glad att Chipse är hos oss.

Ny i träning. En väldigt spännande häst som är mycket segervan sedan tidigare. Har gått på sommarbete och är nu åter i träning. Sara Norrström som jobbar hos oss känner ”Chipse” bra sedan tidigare och de är väldigt bra kompisar. Så det här känns toppen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *