Kategorier
Träningsrapport

Träningsrapport

Här kommer en lägesrapport för våra tävlingshästar.
Under tiden maj-mitten på augusti har vi något lägre uppdateringsfrekvens på sidan då det är hög arbetsbelastning. Hästarna tränar och tävlar precis som vanligt, men vi lägger till med några hundra ston för betäckning extra.
Alla som har starthäst får sin info som vanligt via sms och messenger.

ÄNGSBORKEN, TEKNO JERVEN
Avlar för fullt och sköter det arbetet mycket bra. Borken fick en elak karledsinflammation när han var på g att starta, vilket var overkligt surt då han varit helt magiskt fin i vår. Vi fick ta igen och sikta på aveln istället. Han är snart igång igen.

INGBEST
Avlar för fullt och har redan ett bra gäng dräktiga. Han är toppenfin på alla sätt. Tränar samtigt och vi får se hur vi känner oss om det ska bli någon start under sommaren eller inte.

MONSTER MUSTASCH
Har börjat avla och det gillar han. Kändes lysande i banjobb nyligen då han fick gå rejält och sparrades av varmblod och avslutade i strålande stil 1.20,0 över upploppet med spända linor. Det här är en bra häst som tyvärr varit lite sjuk i omgångar. Han gör come back på Östersund 2 juni. Han är redo för det.

DRIVBEST
Bra häst som vunnit tre löp för oss i år, galopp på Umeå och sedan utkörd för oregerlighet på Hagmyren. Felaktigt enligt oss då det inte helt var hästens fel. En kanonfin travare som kommer tjäna fina pengar i år. Han ligger ändå lite nära en kastration då han inte riktigt behärskar livet som hingst.

FOSSHAUG FRASSE
Gjort flera fina lopp och känns fin i träning också. Han startar på vidare utan problem och kommer tjäna sina pengar på bra vis i sommar. Verkar bättre på längre distanser faktiskt.

ODD HARMONIA
Har fått avsluta sin karriär för att betäckas med Monster Mustasch. Toppenfin vinter med tre segrar på bra vis och fina pengar in. Hon är värd att få gå som fölmärr nu och ha de extra bra!

ALM STJERNEN, CALLE BRONSON, FRÄCKE BLIXT
Har alla tre haft lite dåligt med passande lopp, antingen massa tillägg eller så ska de stå på start mot väldigt bra hästar. Nu ser det ut att bli flera lopp i juni åt dem alla tre.

INGBRIS, MONSTER LITCHI
Siktas mot derby i juli. Bra hästar båda. Gjort bra lopp i vår och båda går framåt, lite snöpliga galopper på Ingbris bara. Litchi störd i Sleipner Cup finalen annars pengar på väldigt bra tid.

URKRAFT, SAGMO BLÄSSEN, REGINAS HÄLGE
Alla tre har gått sina kvallopp på bra vis och kommer troligen att debutera under sommaren. Det väntar banjobb för dem.
Sagmo Blässen enkel häst och gör det mesta rätt, Urkraft lite stökigare men väldigt snabb. Hälge lite stressad typ som får gå under radarn ett tag till. Bra travare alla tre.

PING, MONSTER FORMYSINS
Tränas inför kommande stordåd =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *