Kategorier
Alm Stjernen Ängsborken Calle Bronson Drivbest Fosshaug Frasse Fräcke Blixt Ingbest Ingbris Monster Formysins Monster Litchi Monster Mustasch Ping Reginas Hälge Sagmo Blässen Tekno Jerven Urkraft

Juni: Tränings- & startrapport

Under sommaren har vi lite mer starter, men framförallt mycket arbete med avelsbiten och då har vi lite lägre frekvens på uppdateringarna på hemsidan. Här kommer en sammanfattning av junis träning och starter.

ÄNGSBORKEN, TEKNO JERVEN, INGBEST
Avlar för fullt och sköter det arbetet mycket bra..

MONSTER MUSTASCH
Bra återkomst denna månad till tävlandet efter sjukdom som tagit tid. 2a, 3a och en oplacerad. Gick mycket bra avslutningar och snart kommer formen. Han har behövt loppen för att få upp spänsten och framför allt komma i ”trim” i kroppen.

DRIVBEST
Kastrerad och fått lite sommarlov. Åter i träning inom kort.

FOSSHAUG FRASSE
Galopeprade bort sig på 3000-meterslopp då han va rejält stinn i benen. Men bara veckan efter 3a på bra vis. Startar snart igen och segrarna kommer snart.

ALM STJERNEN
Galopperade i sin start och gick anständigt sedan. Har lagt om träningen helt till att bara dra Pullert nu. Vi provar och letar sedan kortlopp – då kör vi ifrån dem om vi gjort och tänkt rätt…

CALLE BRONSON
1a, 2a och en oplacerad denna månad. Kommer sig väldigt nu och har framtiden för sig. Vi har kunnat lätta honom lite då han med Pullert-träningen blivit starkare. Blir snabbare och snabbare nu för varje start. Vann med Öyvind på Oviken!!!
Toppenkille!

FRÄCKE BLIXT
Ruggig förbättring och gjort två bra lopp, 3a på 1.28,7 volt och sedan 6a trots störning till dubbla galopper. Han startar snart igen och kommer segerstrida som det känns.
Toppenkille!

INGBRIS, MONSTER LITCHI
Siktas mot derby.
Monster Litchi blev årets näst snabbaste fyraårsmärr då hon blev fyra i ett lopp på Hagmyren i midsommar. 1.27,9/1640a. Hon kommer sig för varje start och känns som att hon kommer bli riktigt bra vad det lider.
Ingbris fullt fokus på Derbyt.

URKRAFT
Toppenfin teknik men också lite snurrig som många Lome Brage-avkommor. Han ligger lite på gränsen till att bli valack. Enormt snäll och grym travare, men som sagt, behöver mogna och koncentrera sig på lubba rakt fram och bara svänga när det kommer en kurva.
Gör debut i juli.

SAGMO BLÄSSEN
Gjorde debut på Oviken 25 juni och blev femma efter dubbla galopper. Vi hade för kort käkrem på honom till en början. När han fick ned huvudet kunde han springa ut och då gick han finfint ca 1.35/1500 m.
Startar igen i juli. Käck häst som kommer kunna tävla på i höst utan problem. Finns mycket utveckling att hämta då han ännu är ”ung” i kroppen.

REGINAS HÄLGE
Har blandat och gett lite, verkar som att han växer igen och har haft liten sämre period igen. Vi fortsätter på vår plan att han gör debut i höst.

PING, MONSTER FORMYSINS
Har fått ett litet sommarlov och är åter 1 augusti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *