Kategorier
Träningsrapport

Hösten är här!

Nu är vi tillbaka!

Under sommaren har vi medvetet uppdaterat våra ägare vid starter och via sms/messenger/telefon m.m. och ”privat” så att säga. Detta är för att vi har ett 100-tal extra hästar på gården och ett otroligt tryck på fölningar, betäckningar och allt kring avel.
Våra tränings- och tävlingshästar jobbar på precis som vanligt ändå, men med mer privata meddelanden till ägarna.

Vi uppdaterar med bilder inom kort =)

Här är höstens tränings- och tävlingshästar

1-åringar
Dessa går ännu på bete och ska fördelas ut på olika tränare kommande månader. Några ska vara kvar hos oss och några ska köras in på andra ställen.

MONSTER AUGUSTA
Åkte i helgen till sina nya ägare! Tusen tack till er som köpt denna mycket fina häst.
MONSTER DAGIS
En väldigt kavat tjej som alltid är först framme och verkligen ska ”vara med” på allt. Hon är den enda av våra uppfödningar födda 2022 som vi äger själva ännu. Hon blir kvar då vi inte äger mamman och gillar stammen. Hade en kritisk uppväxt och är ”lite” bortskämd kan man säga.
MONSTER DESIREE
Är såld till hästägare hos Team Tjomsland och går under vecka till Estland för inkörning. Spännande!
MONSTER SVARTBETTY
Stor och läcker märr som är såld till ett gäng ägare. Hon ska köras in hos oss under hösten och det ska bli väldigt skoj.
RÅA RE
Häftigt stammad häst med mamma Förlands Trolla som vann norskaderbyt och pappa är världsstjärnan Odd Herakles. Ska köras in hos oss.
VILMA VINTER
Säljs just nu via Stall OfCourse i andelar. MYCKET FIN HÄST!
Läs mer här.
NESS TJO GAMMEN
PANG

Går på hingstbete med ett fint gäng hästar hos grannen. Väldigt fina killar – både e. Tekno Jerven.

2-åringar

MONSTER MITCHI
Toppfin märr. Premielopp på 1.55,4 och då fick vi bromsa oss in i mål för att inte köra för fort. Mycket passgång. Men oj vilken härlig häst.
TÅ VILJA
Långsam ännu men travar fin. Hon har en ruskig fin helbrorsa i Haga Modde så vi har god tro på Vilja också.
L.I.HARALD
Växt massa och ser väldigt fin ut. Han opererades i våras och vi skyndar långsamt för att inte riskera bakslag. Han ser iaf otroligt fin ut och denna gillar vi.
FRASSE KARMA
Fick lång boxvila efter operation och vi har skyndat långsamt för att inte riskera något bakslag. Han var klapphingst och det blev en avancerad lösning där. Fin häst!

3-åring
RE AL
Har tränat förbättrat hela tiden och provat på att starta. Han är ännu lite spänd i accelerationsfasen, men är klart bättre och tränat 1.34/2000m med 1.28 över upploppet som snabbast. Behöver mer styrka i sin stora kropp och då kommer säkerheten. Han är till salu till den som vill ha en fin tävlingshäst i framtiden.

4-åringar
SAGMO BLÄSSEN
Går fint när loppen går i lagom tempo för honom, han är mer stark ännu och har inte den rätta toppfarten ännu. Han utvecklas sakta men säkert. Ser ut att vara lite så i hans stamtavla också. Otroligt snäll och trevlig häst som verkligen är en kompis. Han har gjort fina lopp och var väldigt nära att vinna näst senast.
URKRAFT
Fick ett par rejält tuffa lopp i våras och gjorde fina lopp. Har krånglat lite under sommaren och senast hoppade han precis framför mål och tappade en fin placering och nytt rekord. Startar på söndag igen och han gör bra lopp igen. Nu ska vi bara köra felfritt…!
Han är stökig och inte enkel, samtidigt har han utvecklats i rätt riktning även om det inte synts i resultaten, lite oturligt vill jag säga.

Äldre hästar
CALLE BRONSON
Är kraftigt på gång efter att haft dåliga blodvärden. Calle har framtiden för sig. Blandar ridträning med pullert och vanliga pass. Han kommer ut kraftigt förbättrad under hösten.
MONSTER LITCHI
Två raka andraplatser efter omlagd träning. Hon drog på sig enormt med mjölksyra i träningspassen, vi körde för hårt helt enkelt. Har gått framåt rejält med detta, varit väl pigg i loppen så jag tror att om hon slappnar av lite så kommer hon ta ytterligare kliv framåt och sänka sina tider. Startar på lördag i Sto SM och det är såklart för hårt, men hon sänker rekordet ett par sekunder och vi hoppas på en liten slant. Med för att lära och få hårdhet.
DEVILJAS RONJA
En lite halvstökig häst som varit mycket fin i träning den senaste tiden. Gick ett riktigt fint kvallopp för oss på 1.32. Kom till oss med fem raka diskade. Startar tisdag denna vecka på Rättvik. Bra chans om hon sköter sig.
DRIVBEST
Är tillbaka och har flygit riktigt lågt i träningen den senaste tiden. Han är halsopererad och varit borta länge pga det och sjukdom. Det var helt tätt i halsen på honom så det ska blir intressant att se han i come back på söndag. Varit extremt stökig som hingst men är också kastrerad med gott resultat. En toppenfin häst!
FOSSHAUG FRASSE
Startar på och börjar närma sig en seger – galopperade bort en plats igår på Hagmyren då han i ren friskhet strax före mål hoppade. Kusken Lukas Svedlund gav Frasse ett fint lopp i draget och sa ”Kommer jag ut tidigare så vinner vi loppet, kändes som han hade mycket kvar.”
Frasse startar igen på fredag Romme.
MONSTER BRAGE BO
Är kraftigt på gång igen och gick i helgen nytt rekord 1.26 på voltstart. Han känns jättefin för dagen och startar snart igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *