Kategorier
Träningsrapport

Träningsrapport 25/9

Monster Mustasch bilden ovan.

1-åringar
Dessa går ännu på bete och ska fördelas ut på olika tränare kommande månader. Några ska vara kvar hos oss och några ska köras in på andra ställen.

2-åringar

MONSTER MITCHI
Otroligt fin häst. Joggade 1.44 hemma idag och det är inte tiden jag impas över utan det är på vilket sätt hon gör det. Mkt fin.
TÅ VILJA
Börjar komma så smått hon med, ganska tjock och otympig för dagen. Men klar för att gå banjobb nästa vecka iaf. D
L.I.HARALD
Finfin kille som tar allt i livet på bra vis. Joggar på fint och rör sig toppen. Ska gå banjobb nästa vecka.
FRASSE KARMA
Är jag lite mindre nöjd med för dagen. Inte helt perfekt och är lite vissen på nåt vis. Vi kämpar på.

4-åringar
SAGMO BLÄSSEN
Fick några dagar ledigt efter löpet förra helgen. Vi siktar på nytt lopp inom kort då han kändes bra i loppet men jag fick ta så enormt mycket i han i en trång situation att han troligen tappade luften. Ingen fara så här efteråt som det verkar iaf.
URKRAFT
Startade igår och galopperade tyvärr med massa krafter kvar i sista sväng. Blev rullig då han tappade ett framboots. Fanns massa krafter i tömmarna iaf. Täta starter på slutet så han får pusta några dagar nu.

Äldre hästar
CALLE BRONSON
Nöjd med travet och hur han känns i träningen, men blir lite trött i sina pass. Ska ta utökat blodprov på torsdag för att se om det är nåt som är galt. Kändes bra i dagens pass, men en liten liten känsla sa att han vart lite för trött.
MONSTER LITCHI
Lysande vid seger i fredags. Hon siktar på ett 5-6-åringslopp om några veckor. Mycket bra av henne i senaste loppet och hon har verkligen tagit stora kliv åt rätt håll.
DEVILJAS RONJA
Galopperade trippelt i första sväng på Dannero igår. Mycket knepigt. Kändes som en miljon efter galopperna och joggade 1.28 bra bit innan vi tog upp och körde ut. Ny start på torsdag. Bergsåker. Måste sköta sig.
DRIVBEST
Startar imorgon Boden och han kändes brutalt fin i helgens pass. Väl laddad på vägen hem och han var nog mer i luften och halvt i diket. Bra formintryck på honom i träning alltså. Segerstrider om han bara gått framåt lite sen senast. Ska dock sköta sig också…
FOSSHAUG FRASSE
Gick med Drivbest i helgens pass och såg fin ut. Han är en jätterysare på Boden. Hans form är extremt mycket bättre än raden, provas i voltbike denna gång och jag lovar han slår till snart.
MONSTER BRAGE BO
Jätteduktig han med i sitt lopp, satt lite fast med krafter kvar på nytt rekord. Svårt att veta vad han hade i benen, men iaf mycket positivt. Håll koll när han kommer ut på kort. Då kör vi.
MONSTER MUSTASCH
Århundradets utropstecken i dag. Har varit borta nästan ett år. Helt under isen. Men i sommar… Sett enormt fin ut i kroppen när han betäckt 2o ston och varit ett föredöme på alla sätt. Som tack för det har jag satt igång och träna honom, och vi började lätt med pullert och skritt. Han kändes katastrof. Provade köra intervaller nu tre gånger senaste 8 dagarna. Alltså aldrig kört en sämre häst i uppvärmning alla dagarna… Trög, trava inte, på riktigt helt iskall.
Vänder upp – och PANG. Som ett jävla lås.
Herregud.
Gått 4-5 intervaller / gång i lagom tempo. Han får bestämma 50% själv. Eller rättare sagt han får bestämma toppfarten själv, så jag har bara sagt att vi ska köra kring 1.50-1.55 i intervallerna. Vilket jag tror tills jag kollar klockan. Han lägger enormt med mark under sig och tar ett steg varannan vecka känns det som.
I dag när jag berättade att det här är dagens sista intervall så jogga han första 200 meterna och sen ökade han självmant. Tänkte ”fan va snyggt gubben att lubba 1.40 iaf…”… Så kändes det.
Gick 1.24 sista biten över mål…
What the fuck…
Jag är ändå rätt bra att känna vilket tempo det går… Tydligen inte…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *