Kategorier
Träningsrapport

Genomgång…

Under sommaren uppdaterar vi lite mindre på hemsidan då vi har extremt mycket arbete med aveln förutom att träna och tävla mest hela tiden. Här kommer en liten genomgång av hästarna i stallet.

De äldre
TEKNO JERVEN
Stjärnan. Vilken häst!
Enorma prestationer varje gång i sommar där han flyger fram över upploppet. Väldigt kul att ha en sån fin häst i stallet och vi är tacksamma för varje dag vi får ha han här. Magiskt.

MONSTER MUSTASCH
Otroligt skönt att ha han tillbaka i startskick. Jag tror han har en väldigt fin höst framför sig bara han får vara frisk. Aldrig känts så fin som nu.

FOSSHAUG FRASSE
Gått superfint i sommar och känns bara bättre och bättre. Han är klart för fina prestationer fram till broddsäsongen då han brukar gå i ide! Härlig häst.

MONSTER BRAGE BO
Hedershästen Brage Bo! Han varvar starter med ridturer och känns som att han kommer slå till snart faktiskt. Han är ju för skön denna häst, en sociala medier-kändis och dessutom en riktig kompis.

URKRAFT
Är behandlad för första gången och jag hoppas och tror vi snart hittar nyckeln för här finns det massvis med talang och potentital. Sliter lite med stilen och vi har provat och provat, går ju jämnt och bra och är nästan alltid på pengar, men jag känner att det finns så mycket mer!

DRIVBEST
Blandar och ger i prestationerna och känslan är att det är halsen som är det stora bekymret eller iaf har varit. Kanske lite obekväm att ta ut sig det sista när han vet det inte är klockrent med luften i bland. Går ju som ett gehu när han är på humör iaf och vunnit läckert flera gånger i år.

L.I.HARALD
Treåring som går galoppintervaller så det sjunger om det för dagen. Vi siktar på kval under hösten. Fin häst som behöver ”biffa på sig” och bli klar i kroppen.

MONSTER MITCHI (stora bilden)
Min finaste finaste finaste Mitchi. Inte för att jag har några favoriter men denna häst har ruskig potential. Stor och rejäl och inte klar i kroppen ännu. Varit trea som bäst och sen körde jag lite för hårt med henne i träning så vi fick ett bakslag. Men här finns det kunnande i massor. Otroligt läcker häst som har framtiden för sig!

NICE BIRTHDAY
Var meningen vi skulle ta emot och bara starta, men tyvärr under isen på blodprov och vi får försöka få henne i skick så vi kan starta längre fram i höst. Fin häst iaf.

DEVILJAS ATHENA
Fick vi prova att köra lite här, men vi har rekomenderat att bara avla på henne då hon känns fin i travet, men något står inte rätt till med ev. sjukdomsbild, hjärta lungor?
Betäcks med Tekno Jerven… 2+3 Tekno Odin…!

Tvååringarna
MONSTER SVARTBETTY
Jättefin häst. Rejält tuff och kan försöka bestämma hur det ska tränas och när och hur. Men samtidigt är hon otroligt snäll att hålla på med. Kommer alltid först fram. Väldigt fint travsteg. Ingen käk, bara trav. Ska åka in på banan och slipa lite för premielopp inom kort.

MÅNSTER ODD
Mycket snäll hingst. Otrolig kompis som är en kopia på pappa Odd Herakles. Man skrattar när man kör denna häst för han är så go och så lik pappa. Samma med honom att vi ska bara jobba klart aveln här så åker vi in och slipar på formen på banan.

VILMA VINTER
Vårt lilla huvudbry. Varit snäll och enkel till en början men väldigt väldigt svår mellan varven. Mycket passgång men ändå på ett positivt vis. Bra trav men humöret är svajigt. Hoppas det lugnar sig snart…!

De andra…

MONSTER DAGIS klar för premie inom kort.
MONSTER MOJJA går på sommarbete hos T Rosén. Inkörd.
MONSTER MYT går på sommarbete hos K Jakobsson. Inkörd.
MONSTER MAGI går på sommarbete hos K Jakobsson. Inkörd.
MYLLKÄRRS JENNY klar för premie inom kort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *