Kategorier
Träningsrapport

Träningsrapport | 2 oktober

Här kommer en genomgång av hästarna!
Harald och SvartBetty på bilden ovan.

1-åringarna

MONSTER MAGI och MONSTER MYT har kommit från inkörning och är redo för livet som travhästar. Jättefina killar som ska bli otroligt roligt att jobba med.
PRUSSILUSKAN säljs på auktion på söndag! SE HÄR.
GREVINNA NESS TJO och PENG går på sommarbetet ännu men kommer hem inom kort.
MONSTER MOJJA kommer hem från Tomas Rosén inom kort.

2-åringarna

MONSTER SVARTBETTY
Har varit en handfull att köra hela året, riktigt tuff alltså. Men visar ju enormt fint trav och det är power i henne. Jättefin häst!
Springer ledigt i 1.50-fart, men inte helt att lita på. Hon ska gå premielopp nästa vecka och bara hon sköter sig är hon klar för kvallopp inom kort.

MÅNSTER ODD
Fin kopia av pappa Odd. Han flyter fram i fint trav och är väldigt trevlig. Gillar inte riktigt att springa först, lite lat kan man säga, men har han någon att kampa med så springer han med i alla tempon. Duktig häst!

VILMA VINTER
Har inte utvecklats som vi önskat och vi har rekomenderat ägarna att byta häst till Myllkärrs Jenny.

MYLLKÄRRS JENNY
Mycket fin häst som kvalat på 1.49 på lätta ben. Luktar tidig start för henne nästa år.

MONSTER DAGIS
Dundersöt och fin tjej. Premie i box men galopp i kvalet när husse körde själv. Extrem passgångare. Växt mycket och blir verkligen inte så liten som vi trodde ett tag. Bra fart mellan galopperna i kvalet iaf och kan kring 1.50 som det känns.

3-åringarna

MONSTER MITCHI
Jättefin och satt banrekord på Östersund vid seger i september. Väldigt rullig i lopp på Boden senast och var inte helt till sin fördel. Tränar på starkt med pullert.

L.I.HARALD
Väldigt fin häst. Han får mest träning av alla, han går i alla vagnar och ridning och allt för att snart så sitter musklerna där också. Otroligt gänglig länge, men börjar sätta sig i kroppen. Springer kvaltider, men inte redo för start ännu. Han är stor men lätt modell. Utvecklas i rätt håll.

4-åringarna

RE ALKAPITAL
Har varit hos veterinär och blivit behandlad sedan han kom till oss. Jättefin häst, något hingstig dock. Kanske skulle må bättre utan bollar…

GLORIOUS BRODDE
Vilken snäll ny kompis!
Startade på Boden och gick klart godkänt efter fastnat i tröga ryggar. Frasse körde galopp igår på Bollnäs, kändes fin i övrigt.

De äldre

NICE BIRTHDAY
Ofantligt trög häst. ”Vann” iaf ett provlopp förra veckan, men det var ingen prestation som det slog gnistror om direkt. Något piggare i dagens pass, men hon måste vakna till liv!

URKRAFT
Har ägargänget nästan bestämt sig för att sälja. Vi håller på att kolla på en lösning där. Jättefin kille som vi inte fått till på slutet. Visar stor fart, men det lilla sista saknas.

DRIVBEST
Blandar och ger. Ser ut som en dröm ena steget och nästa ger han upp helt. Väldig humörshäst. Vi startar på söndag på Solänget, Michaela kör han då. Kort distans en fördel.

FOSSHAUG FRASSE
Är i toppenslag och levererar varje gång. Topplopp på Boden med tredjespår hela sista varvet till andraplatsen. Startar Östersund på fredag kväll. Allt bra med han!

MONSTER MUSTASCH
Tappade sko på Boden senast och var enormt rullig och tillslut galopp. Jäkla dumt. Han har varit till veterinären och vi har hittat lite saker att åtgärda. Återbesök så ska vi sikta in oss på nya lopp.

MONSTER BRAGE BO
Hedersknyffeln springer på fint och tar pengar mest hela tiden. Vinner inte så ofta men kanske dags nu med Oskar Florhed på söndag. Bra feeling för Brage faktiskt. Tycker han är värd en seger!

TEKNO JERVEN
Känns som en miljon i träning och leveranserna i lopp är av yttersta världsklass. Som han avslutar varje gång!!!
På lördag ska vi ta hem Nordiskt Mästerskap i Finland.
Håll tummarna för oss, Jerven och Jorma Kontio.

Ha det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *