Kallblod till salu

Året kunde inte börjat bättre för oss – vår uppfödning treårige Monster Mohikan vann i stor stil på Östersund. Det visar att våra avelsidéer fortsätter att fungera.

Uppfödningen Monster Merete vann Norska Derbyt och det har bara ett ytterst få svenskfödda mäktat med.
Monster Mustasch gick 1.22,2 som fyraåring – den näst snabbaste fyraåringen genom tiderna.

Dessa tre nämnda hästar är e. Lome Diamant och Monster Monsun. Vi väljer alltid den hingst vi tror passar perfekt till varje sto.
Seriös uppfödning för bästa möjliga tävlingshäst!

Monster Mohikan överlägsen med OKB.

Här är våra unghästar till salu.
Kontakta oss för mer information och nya bilder.
Rätt priser till rätt folk. Vi kan tänka oss både försäljning, leasing eller delägande.

Monster Mustang och mamma Finnskog Nåja.

MONSTER MUSTANG

SÅLD.

e. Monster Monsun u. Finnskog Nåja e. Bork Odin

Fantastiskt fin hingst som vi gillar skarpt. Kombinationen Monster Monsun med sto e Bork Odin har gett Monster Mustasch 1.22,2 som fyraåring. Monster Monsun far till Monster Merete, 1,6 milj. och vinnare av Norskt Derbyt 2021.

Mamma Finnskog Nåja var den snabbaste debutanten någonsin som treåring och var i final i Norska Kriteret, Norska Derbyt och Norskt Oaks. Gick under svenska rekordet utan att vinna flera gånger som fyraåring. Fantastisk travare med passgång, gick med alla balanser, naturtravare som öppnade 1.14-tempo bakom bilen.

Fin häst!

Pris: 80’+moms.


Monster Augusta.

MONSTER AUGUSTA

e. Odd Herakles u. Flurtuva e. Dotterud Teddy

Detta bör bli en travare med otroligt fin teknik då både pappa och mamma är riktiga naturtravare.

En av de bästa hästarna genom tiderna – Odd Herakles – är pappa till vår fina Monster Augusta.
Hans gärning i aveln kommer vi se frukt av inom några år då han är sparsamt använd tills bara för ett par år sedan. Detta kommer bli otroligt intressant att se avkommorna från de stora kullarna som är födda senaste åren. Odd Herkles på travbanan är inget annat än en hjälte – ingen annan häst har sprungit under 1.20 fler gånger, han har vunnit allt som går att vinna som äldre och han är där uppe bland de bästa genom tiderna!

Modern Flurtuva kommer ur en mycket intressant svensk stam som lämnat många fina ston. Bland annat Kriterievinnaren och Sto-SM-vinnaren Hulte Nova (1289′). I stamtavlan finns också Hulte Tilda (1622′) och Hulte Tina (880′). Stammen går tillbaka till smått legendariska rödblacka Augusta som på 60-talet sprang in hela 150.000 kr. 

Pris: 50’+moms.


Monster Desire.

MONSTER DESIRE

SÅLD.

e. Odd Herakles u. Gylden Balderina e. H.G. Balder

Kanonklass på denna märr!

En av de bästa hästarna genom tiderna – Odd Herakles – är pappa till vår fina Monster Desire.
Hans gärning i aveln kommer vi se frukt av inom några år då han är sparsamt använd tills bara för ett par år sedan. Detta kommer bli otroligt intressant att se avkommorna från de stora kullarna som är födda senaste åren. Odd Herkles på travbanan är inget annat än en hjälte – ingen annan häst har sprungit under 1.20 fler gånger, han har vunnit allt som går att vinna som äldre och han är där uppe bland de bästa genom tiderna!

Mamma Gylden Balderina är helsyster till topphästen och världsrekordhållaren Gylden Balder.

Pris: 50’+moms.


Monster Mona.

MONSTER MONA

e. Monster Monsun u. Birk Edel Erotika e. Briskeby Philip

Här har alla mina idéer om avel och hur man ska ta tankarna om outcross ett steg längre. Monster Mona är unik i sitt slag då både farmor Faksinett och mamma Birk Edel Erotika är syskonparningar.

Oj – hög inavel kanske du tänker då?
Ja, på just de individerna är inaveln extrem, men genom noga val av hingst har man fått en outcrosseffekt med avkommor som har låg inavel!

Att ha två syskonparningar i stamtavla på detta sätt är inget annat än unikt och det är naturligtvis ingen slump att vi avlat på detta vis. Vår idé är att genom outcrossavel få fram extra bra individer.

Att sedan korsningen Monster Monsun på ett sto efter Briskeby Philip har gett Derbyvinnaren Monster Merete gör saken än mer fantastisk.
Det här en en extremt intressant häst både vad gäller tävling och avel.

Monster Monsun har inlett sin avelskarriär på ett rent lysande vis med Norska Derbyvinnaren Monster Merete. Hon har vunnit flera V75-segrar i Norge, Sleipner Cup, Veikle Balder Cup, Stochampionatet i Norge och satt banrekord på Momarken. Hon tjänade 1.500.000 kronor – redan som 4-åring! En av de allra bästa svenskfödda stona genom tiderna.
Avkomman Monster Mustasch blev den näst snabbaste svenskfödda 4-åringen genom tiderna då han gick 1.22,2ak i Prinsessan Madeleines Pokal 2021.
Monster Monsun är en av endast TRE svenskfödda avelshingstar som lämnat en Derbyvinnare i Norge någonsin.

Ostartade mordern Birk Edel Erotika är en syskonparning på självaste Moe Odin. En unik häst med andra ord. Ur modersstammen kommer legendariska Troll Jahn, Storm Jo, en rad avelshingstar. Brodern Birk Faks har tagit 23 segrar.

Pris: 20’+moms för tävlingsrätten – åter till oss efter tävlingskarriären.


Kontakta Frasse Fransson
070-308 06 65