Kategorier
Träningsrapport

Mustaschen fyra på lång distans

Lång distans för första gången och jag var faktiskt lite orolig för 2640 meter. Det hade jag ju inte fog för då han gjorde en stark insats och blev fyra efter en del trafikproblem på vägen…

Jag gör ett litet annorlunda inlägg, kan va kul med lite annan info hur jag tänker i en loppsituation som blir helt loppavgörande – tittar man på loppet så kanske man funderar lite på vad kusken tänker i starten. Så här tänkte jag (vilket skulle visa sig bli lite fel).

Vi hade spår nio bakom bilen = man får välja om man vill ligga bakom häst ett eller två. Jag var lite orolig på förhand att nån av dem skulle galoppera och valde då att ligga i andraspår.
Häst nummer två tappar en längd och jag tar ner i rygg på nummer ett som galopperar – i det läget vet jag inte om han tänker ta upp eller galoppera framåt. Jag väljer att ta upp Mustasch för att inte bli störd av den galopperande ettan och – sekunden senare väljer den kusken (vilket var snyggt gjort!) att galoppera framåt och ta hästen ur fältet. Jag tappar en längd drygt på att jag inte vågade chansa på det scenariot och då när jag släpper av Mustaschen går han som ett skott, tyvärr hinner jag inte fram och ta ryggen på ledaren utan får tredje invändigt. Där blev vi fast.
Tänk vad små marginaler det handlar om i varje beslut man tar!
Med facit i hand skulle jag varit kloss i rygg på den galopperande ettan och tagit hand om lediningen direkt – så snabb är Mustaschen. Väljer den kusken att ta upp bakåt med sin häst blir det dock ingen bra start alls för mig.

Nu tröttnade hästen framför oss och vi drogs bakåt. Fick lucka och han spurtade bra till fjärdeplatsen, kändes mycket bra även om jag höll på klättra över hästen framför under större delen av loppet och det inte var helt fritt in på upploppet heller. 1.31 på varvet och 1500 meter samma jämna fart var liksom lite för sakta för vår häst. Fick dra ihop han lite för mycket och det är inte positivt för hans steg, får ändå säga att detta var sjukt bra för honom.
Helt oberörd efteråt.

Monster Mustasch tränar på som vanligt nu och så kikar vi efter lopp inom några veckor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *