Kategorier
Calle Bronson Odin af Sola

Kval och starter

Sådär – då var alla fyra treåringar kvalade och får alltså ställa upp i riktiga tävlingslopp. Alla travhästar behöver visa att de kan springa en viss tid, för treåringar är gränsen 1.50/2140 m.
Monster Litchi kvalade redan i december på 1.45 och senaste veckorna har Ingbris (1.39,3), Alm Stjernen (1.39,4) och nu Calle Bronson (1.38,9) avlagt sin kvallopp. Alla klarade sina kval med luft under vingarna.

CALLE BRONSON kvalade på Bollnästravet. Han gick väldigt fint och lätt 1.38,9/2160 m. I banjobbet i tisdags tog han inte många travsteg, mycket passgång och rull i den här killen, men efter lite balansfix i torsdagskväll flöt travet mycket bra och han sprang sin snabbaste tid på banan hittills. Har iofs bara gått två banjobb sedan han spenderade förra våren på Bollnästravet för ett år sedan.
Tränar på ett tag till och får gå banjobb igen innan det är dags för debut. Behöver få lite snabbhet i benen.
Go kille detta som sprang utan check och inga benskydd.
Se kvalloppet här.

Odin af Sola gjorde ett fint lopp efter galopp.

ODIN AF SOLA galopperade i starten där vi vände lite väl tvärt i spår fem och då blev han väl peppad. Ställde sig men i passgång och så fick vi ta omtag direkt vilket gjorde att vi tappade alldeles för mycket. Körde sedan lätt 1.27,5/2000 m vilket är två sekunder under hans rekord. Inga pengar, men det var ändå ett bra formbesked.
Han startar snart igen.

Monster Merete och Olav Mikkelborg.

MONSTER MERETE
På kvällen var vi till Romme och hjälpte till att sela ut vår uppfödning Monster Merete till en toppfin andraplats i Sleipner Cup-försöket för ston. Ole Johan Östre lurade alla med en snabbstart till ledning med sin Lykkje Tuva som var helt omöjligt att ta in. Merete gick 1.25,7 sista varvet med tredjespår genom sista sväng – Monster Monsun sträcker på sig hemma i stallet över hur duktig avkomma han har. Verkligen fint tränad och hanterad av Merete Viksås i Norge. Vi är så tacksamma!!!
Då är det alltså möjligt att Monster Monsun har BÅDA sina två fyraåriga avkommor i Sleipner Cup-final i början på juni. Läckert!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *