Kategorier
Alm Stjernen

Fin debut av Alm Stjernen

ALM STJERNEN debuterade på Östersundstravet i lördags. Det gjorde han med den äran och blev tvåa i loppet bakom en duktig vinnare i Sturfajt´n.
Alma startade fint från sitt spår 7 och var snabbt framme utvändigt om ledaren. När favoriten kom farande i tredjespår tog vi över ledningen och släppte den direkt för att få rygg på ledaren.
Det blev perfekt för oss då Alma gärna vill ha lite sällskap. Han gick med helstängt huvudlag nu för att fokusera lite mer framåt och det var nog tur, för i värmningen utan det skygglapparna tittade han på vartenda gruskorn på banan och var väldigt fundersam på vart han hamnat. Sen skötte han sig bra i loppet även om han bromsade lite in på upploppet där det var lite blött på banan. När en häst galopperade bromsade han till också mitt på upploppet, så det var lite orutin som lyste igenom.
Något tung bana också, fungerade fint, han travade perfekt.

Han tränar på vidare och så håller vi ögonen öppna om det kommer passande lopp. Han är orutinerad och inte klar för några riktiga stordåd ännu, men tvåa i debuten var toppen så långt.

Grattis till ägargänget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *