Kategorier
Alm Stjernen Ingbris Monster Mustasch

Mustaschen 2:a

MONSTER MUSTASCH överraskade rejält och blev tvåa i ett Sleipner Cup-försök på Bollnästravet igår – med lite tur på vägen men ändå toppen för honom. Vi tog ledningen tidigt och höll bra fart över sista bortre där GPS-klockan visade 1.24-tempo (1.26,5/700 m mitt i loppet), men när en av favoriterna kom upp bredvid oss 500 kvar blev han så pigg att han glömde bort travet och var extremt nära att rulla över i passgång.
Nu lyckades vi ”rädda” stilen så pass att vi fick med oss en andraplats sedan en häst galopperat i striden. Vi får fila lite på stilen, men helt klart att Mustaschen kommer att utvecklas grymt bra!

Mustaschen i värmningen. Vi lade på 150 gr till i vikt – skulle kanske tagit i lite mer…

Får vi till sista 500 meterna i loppet så rekordsänker han rejält, nu kändes han toppen efter mål igen när han slappnade av och bara sprang. Låg väldigt bra i puls efter loppet och återhämtningen var mycket bra. Feelingen ändå att vi är riktigt bra på det i övrigt.

Han har samma härliga attityd som pappa Monster Monsun, även om han ligger lite efter utvecklingsmässigt vid samma ålder tror jag faktiskt att det finns minns lika mycket potential i ”Mustaschen”.

Ingbris kvalade på väldigt bra vis.

INGBRIS och ALM STJERNEN skötte sig ypperligt i sitt kvallopp. Vi hade ställt in klockorna på att köra 1.40/2160 och efter ca 1.43 först varvet fick de lubba på lite mer sista varvet och landade på 1.39,3 resp. 1.39,4. Lite fördel Ingbris som hade lite lättare med farten sista varvet än kompisen Alma.
Nu fortsätter deras träning och vi hoppas att de kan utvecklas till fina tävlingshästar redan denna säsong. Ingbris ligger lite före och startar troligen inom ett par månader.

Alm Stjernen kvalade på 1.39,4. Duktig kille.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *