Kategorier
Alm Stjernen Ingbris Monster Mustasch

Start & kvallopp

Fredag 5 mars är det tre hästar ut på Bollnästravet.

Kvallopp
Ingbris har tränat starkt hela tiden och hon har varit säkerheten själv. Hon är snäppet före Alm Stjernen i utvecklingen och får sparra honom i kvalet. Hon kan springa fort, men vi stressar inte och hon ska göra ett lätt fint kval här.
Alm Stjernen har utvecklats väldigt positivt i vinter och visar lite mer attityd i träningen nu. Har gått ett banjobb ihop med Ingbris på ca 1.41/2100 m och där finns flera sekunder att kapa som det känns. Klart positiv i veckans jobb där de fick ett par 500m-intervaller på 1.37 och 1.38 med tung vagn och lite motlut…
Vi kör våra två tillsammans och de får sikta på att springa runt 1.40 i kvalet som vi tar som ett led i matchningen inför start.

Lopp 3
Monster Mustasch (bilden) var trea i sin förra start, blev väl rullig på upploppet och vi har efter den starten tränat massor i Pullert. Han har inte riktigt tagit i med motorn tidigare, vi hoppas att han fått mer kraft nu med styrketräningen.
Gick jobb i lördags på bra vis i backen och i tisdags var han mycket fin i vanliga intervaller. Gick lättare jobb i dag där han fick lubba på en kortare och då kändes han superfin. Han har extremt mycket passgång i sig och det gäller att han får till tekniken – väldigt känslig för balansen och blir det lite fel så märks det direkt.
Motståndet denna gång är extremt hårt och vi har inget med segern att göra. Han siktas mot ett lopp på Östersund om ett par veckor och istället för ett obetalt snabbjobb får han öva upp farten i detta kortlopp där det är pengar till alla startande.
Tror att han kan rekordsänka till kring 1.29 och vi får hoppas att han överraskar och sänker ytterligare.
Han kommer att gå med jänkarvagn, sina specialsvetsade framskor, boots och så lättar vi honom bak till aluminiumskor med korta brodd. Ingen segerchans i detta lopp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *