Kategorier
Alm Briskus Alm Stjernen Calle Bronson Fosshaug Frasse Ingbris Lome Diamant Monster Litchi Monster Mustasch Odd Herakles Reginas Hälge Sagmo Blässen Skeie Storm Träningsrapport Urkraft Zeroguning

Träning och starter

Odd Herakles
Tränar, tävlar och avlar på högsta nivån och gör det helt otroligt bra varenda dag. Han är en otroligt positiv individ och det gör allt så himla trevligt för oss.
Startar onsdag på V86 Östersund där han fått bakspår på 2140 m autostart. Tror inte det gör så mycket. Bra för han om han får ett bra spår för en gångs skull också när vi möter eliten 😉

Sommaren med Odd har varit magisk – även om spårgudarna försökt göra det surt för oss;
Vunnit Elitkampen från spår 8.
Vunnit Alm Svartens Äreslöp från spår 10.
Vunnit Nordic King från spår 12.

Visst ja, fyra raka lopp under 1.20 nu också.
Vi är tacksamma!

Lome Diamant
Har haft lite ont av värmen och inte varit sig själv under den varmaste perioden. Nu börjar han komma i form i alla fall och startar tisdag på Solänget i Monté. Han ska kunna vara bland de tre första om allt går som det ska. Har aldrig startat i monté så det blir spännande. Distansen passar bra. Han är snabb!
Michaela rider.

Fosshaug Frasse
Har höjt sig ännu ett snäpp sedan i våras men inte fått utdelning i loppen. Senast i derbykvalet var jag mycket nöjd med honom, när jag skulle flytta ut honom ett spår i sista sväng kom galoppen. Var faktiskt inte trött i det läget, han var frisk på bettet hela loppet och det var topp topp motstånd. Det var uppfriskande att känna honom sådan. Ser fin ut i träning och startar nästa vecka.

Monster Mustasch
Är nog en av de hästar som utvecklats mest av alla i år. Efter superprestationen där han gick 1.22 i början på månaden startade han i Derbykval. Tyvärr var han inte att känna igen i loppet och var tidigt slagen. Han är under tillfrisknande så att säga nu och får ta det lite lugnt. Topphäst detta som har en mycket spännande framtid. Speedar 1.13 bakom bilen – skapligt för en fyraåring… Kallblod!

Zeroguning
Nytt varmblod i stallet. Får vara med och acklimatisera sig ett tag till innan vi vet vad det är för en häst.

Alm Stjernen
Är tillbaka i full träning efter kastration. Ser väldigt fin ut.
Siktar på start så snart hans startkarens gått ut.

Calle Bronson
Har bättrat sig för varje start och sista månaden har han byggt upp radsen 4-3-2… och startar nästa vecka med chans på sin första seger.
Stark häst som kanske saknar rätta farten ännu, men den kommer. Han är en passgångare och går väldigt tungt belastad än så länge men här finns det massvis med kunnande och utvecklingspotential.

Ingbris
Åååååååh vad tungt. Galopperade med finalplatsen klar i Kriteriet. Tog en startgalopp gick sedan ett fantastiskt löp och låg klar trea då hon tog ett galoppsteg över en skugga på upploppet och därmed blev hon diskad. Ställde sig direkt, men det var kört.
Tyckte hon såg så bra ut i sista sväng när hon flög fram att jag hann tänka att ”den här tjejen kan faktiskt göra upp om segern i finalen”…
Men icke.
Vi siktar på norska kriteriet…

Litchi i värmningen.

Monster Litchi
Visar grymma takter när hon slappnar av. Det här är en häst för framtiden, men behöver lugna sig lite. Visade bra styrka och fart mellan galopperna i kriteriekvalet. Får starta på för att få rutin och förhoppningsvis lite utdelning under hösten.

Alm Briskus, Reginas Hälge, Sagmo Blässen, Skeie Storm och Urkraft har fått lite välbehövlig semester. De har kommit hem till Järvsö och går på bete några veckor tills avelshingstarna åkt hem – då är det dags att börja träna för fullt igen. Fina killar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *