Kategorier
Alm Briskus Alm Kasai Alm Stjernen Calle Bronson Fosshaug Frasse Ingbris Lome Diamant Monster Litchi Monster Mustasch Odd Herakles Reginas Hälge Sagmo Blässen Skeie Storm Urkraft

Träning och starter

Odd Herakles
Har haft en fantastisk månad med tre raka starter under 1.20 och vunnit de tre största loppen man kan vinna som äldre.
Elitkampen på smått magiska 1.18,6 – ett lopp som går till historien som ett av de bästa kallblodsloppen någonsin. En klassisk duell där vår kära Odd gick segrande ur striden. Helt overkligt.
Sedan vann han Alm Svartens Äreslöp på Bjerke i Norge och senast Nordic King på Härme i Finland.
Detta samtidigt som han betäcker ston för fullt och har ett enormt arbete vid sidan av tävlandet.
En helt enastående häst.
Starter Bollnäs 17/7 nästa gång.

Lome Diamant
Skulle ha startat i monté på Arvika igår, men fick stå över. Inget fel på hästen, det var helt enkelt en arbetsbelastningsfråga för oss i personalen. Han ska gå ett tuffare jobb i helgen och sen bestämmer vi nästa löp.

Alm Kasai
Tränar fortsatt fint men knyter sig i loppen och ”fegar” när det ska gå fort och bli allvar. Hemma har han känts klart bra senaste tiden och vi provar något lopp till.
Han har fått flytta till eget boende och vi testar att bryta mönstret något för att se om han hittar lite mer självförtroende.
Jättefin travare så det ska finnas mer att ta av tycker vi.

Fosshaug Frasse
Har utvecklats väldigt bra och vann två raka i maj. Har sedan startat i Sleipner Cup-finalen där det blev en tråkig galopp. Gått väldigt bra i skymundan några lopp där det blivit galopp och störningar.
Så sent som i torsdags mycket bra insats. Han är en ”nästagångare”.

Monster Mustasch (bilden längst upp)
Fyraåringskullens stora överraskning – av ALLA födda 2017 kan jag nog med säkerhet säga. En helt overklig utveckling där han i senaste starten blev den näst snabbaste svenskfödda 4-åringen någonsin.
1.22,2/1640a. Helt overklig tid!
Startar i derbykval på Östersund nästa gång.
Topphäst.

Alm Stjernen
Tränat och känts mycket bra – och var helt säker på en topprestation i måndags på Rättvik. Fick dock ett totalt frispel och slog Frasse ur vagnen i värmningen. Inga större skador på kusken och inte en skråma på hästen så det gick fint. Han har aldrig visat något sånt här tidigare och det var verkligen blixt från klar himmel.
Han har blivit valack efter det där beteendet – då det var helt oacceptabelt av honom att reagera på det viset.
Innan debaclet visade han 1.18-19-fart och han kan verkligen flytta på sig. Har fått en månads startförbud efter kastration men vi tränar på som vanligt inom kort så han tappar inget på detta. Han startar i början å augusti igen.

Calle Bronson
Väldigt fin häst som har mycket utveckling kvar i sig. Han har enormt med passgång i sig och är som en kopia av Monster Mustasch vid samma tidpunkt. Får samma upplägg som honom nu och vi tror vi har en topphäst i Calle.
Satt fast med vinnarkrafter kvar som fyra så sent som igår. Passas nästa gång 😉

Ingbris
Fantastiskt fin.
En fröjd att köra och hantera.
Visade 1.29/1800 m senaste efter ett startmissöde där det vart lite hastiga rörelser på grund av galopperande konkurrent så vi hamnade snett på det. Fick ändå pengar trots över 100 m tapp.
Startar igen onsdag och sedan Kriteriekval.

Monster Litchi
Har tränat overkligt bra (på riktigt overkligt bra) och visar mycket bra styrka, men har fasligt svårt att hålla vikten. Vi har dragit ned på träningen och tagit det lugnt med henne samtidigt som vi matar och matar och matar.
Hon mår iaf toppenbra. Mycket ridträning för henne.
Har framtiden för sig.

Alm Briskus, Reginas Hälge, Sagmo Blässen, Skeie Storm och Urkraft har fått lite välbehövlig semester. De står kvar på Bollnästravet och tränar lite lugnare kommande veckor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *