Kategorier
Alm Stjernen Björlitira Fosshaug Frasse Fräcke Blixt Lome Diamant Monster Litchi Önnes Grimner Skeie Storm Urkraft

Vinnare & plats…

Torsdagens och fredagens starter blev en blandad kompott, men överlag lärde vi oss nya saker och dessutom fick vi se ett par riktigt bra prestationer av våra hästar.

FOSSHAUG FRASSE, Östersund
Kördes lugnt fram till andra par utvändigt där han bidade sin tid till 600 kvar. Då han fick framförvarande kusks pisk i ansiktet några gånger blev han väldigt pigg och när vi styrde på i tredjespår blev den galopp. Med facit i hand skulle vi legat kvar i ryggen och liftat med en bit till, då segerstrider han tveklöst. Kändes väldigt fin och gick toppen efter galoppen också till en femteplats på den skitiga banan.

Monster Litchi vann lätt på banrekord!

MONSTER LITCHI, Östersund
YIHOOO! Vann sitt första lopp på väldigt bra vis. Lugn start, sedan succesivt framåt och på sista bortre långsidan stegade hon förbi de andra och vann helt okörd på nytt banrekord för treåriga ston.
Grattis till Martin, Håkan och oss =)
Hon startar redan på söndag igen. Hagmyren då!

URKRAFT och SKEIE STORM, premielopp Bollnäs
Duktiga killar skötte sig som väntat helt perfekt. Dom har tränat klart snabbare än vad de behövde springa idag och kom i mål som godkända premielopp.
20.000 kr till Urkrafts ägare och 5.000 kr till Skeie Storm som är norskfödd. Toppenkillar. Till och med Skeie Storm var utan mankemang idag =)

LOME DIAMANT, Bollnäs
Sladdade i kön till en början men gjorde ett starkt slutvarv till andraplatsen. När han travat till sig flöt det bra och han gjorde klart godkänd insats. Linus körde bra!

ÖNNES GRIMNER, Bollnäs
Ååååh, pressade på ledaren 600 kvar men föll på eget grepp och galopperade. Ställde sig för att ta en till galopp men sen flög han lågt över upploppet och såg läcker ut trots allt till fjärdeplats mot bra hästar. Lite små detaljer så är vi på banan igen.

ALM STJERNEN och BJÖRLI TIRA, Bollnäs
Startade i samma lopp. Alm Stjernen flög till ledningen och GPS-klockan visade 1.24 utan att det kändes. Släppte sedan programenligt till Tira och då tänkte vi att nu tar vi en dubbel…
Men vi lyckades köra galopp med båda – först med Tira i ledningen varvet kvar då hon såg ut och kändes helt okörd, då tog Alm Stjernen över ledningen på innerspåret, men när Frasse ryckte tussarna galopperade han i ren iver. Vi tar nya tag!
Båda positiva idag.

FRÄCKE BLIXT, Bollnäs
Hade gått framåt med banjobbet förra veckan och han kändes bättre nu. Han har inte så hög toppfart ännu, kan springa länge som det känns, men den där rätta speeden måste vi öva på. Gick anständigt över sista bortre när flera hästar i den främre träffen galopperade såg vi vår chans till en andraplats, då petade kusken till med pisken för att mana lite extra och då kom en låååång galopp. Han ställde sig i alla fall och kom tillbaka till fjärdeplats.

Nya starter för de flesta inom kort – vi lärde oss lite detaljer kring de nya hästarna som vi tar med oss till nästa start och ser fram emot att tävla snart igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *