Kategorier
Alm Stjernen Ängsborken Fosshaug Frasse Fräcke Blixt Ingbris Monster Litchi Monster Mustasch Odd Harmonia Ping Reginas Hälge Sagmo Blässen Urkraft

Träningsrapport

Här är hästarna som tränat idag.
Uppdateras med text och bild under dagen/kvällen.

I dag har Frasse kört alla hästar, toppeneffektivt kan man lugnt säga.

Sagmo Blässen, duktig och mycket snäll kille.

SAGMO BLÄSSEN
Var den jag var mest nöjd med av nyblivna treåringarna. Gick fint intervaller mellan 1.48-2.00. Lätt fint trav, ligger fint i handen och väldigt snäll och trevlig.
i gnuggar på mot kval och start under våren.
Han för övrigt väldigt snäll att köra, men inte så snäll på kompisarna i hagen. Det är ett litet minus om vi absolut ska leta nåt…

Urkraft. Snabb kille.

URKRAFT
Bra trav, bra flyt och snabb. Känns fin. Han är väldigt känslig i munnen och i hela kroppen, vi får sätta fast sele, huvudlag och allting lite löst, då går det bra. Kan verkligen trava denna kille.
Mellan 1.50-1.58 i alla intervaller på bra vis.
Sista intervallen krånglade han till det lite där underlaget skiftade lite och tog nån form av galopp/tölt/passgångs-trav… Annars hade han nog satt nytt hastighetsrekord för sin del… Kändes bra ändå och det var inte riktigt hans fel – underlaget var som en snösmocka.
Vi filar inför kval och start under våren.

Välväxt kille Reginas Hälge.

REGINAS HÄLGE
Den enda som jag varit missnöjd med idag. Travade inte helt perfekt och kändes loj. Troligen växer han. Har varit grym hela hösten. Så dags nu att vara lite sämre alltså…
Sänkte farten idag till runt 2.00 och då flöt det på bra. Kan lubba under 1.40 i vanliga fall, så det var uppenbart inte hans dag i dag.
Han kommer igen, jag är inte orolig alls.

Alm Stjernen fin kille.

ALM STJERNEN
Brukar vara slö när man kör honom själv och det var han till viss del idag också, men ändå gick det att köra fina intervaller med honom. Han travar väldigt bra, men det är viljan som är hans akilleshäl tror man tills man kollar klockan. Kan springa alltså, men känns som att det går så sakta, vilket såklart är positivt. Måste köras med klocka denna häst annars kör man väl hårt.
Gick mellan 1.44-1.35 intervaller idag.
Vi siktar på lopp senast i början på februari, fyraåringslopp där som vi planlagt. Ev start innan om det är nåt vi faller för.
Banjobb först iaf inom kort.

Blixten.

FRÄCKE BLIXT
Lite överraskande tränade han mycket bra även idag. Eller inte överraskande att han var bra, men det verkar ramlat ner någon extra polett efter kastration. Mellan 1.34-1.40 i fyra intervaller var lite överraskande att han fixade på så bra vis. Det är i princip hans rekord han visar nu på bra sätt.
Gnuggar och tar banjobb ihop med kompisar snart.

Frasse.

FOSSHAUG FRASSE
Fick lite ledigt efter sista starten men har gått två riktiga pass i vagn nu och han känns ändå startklar. Verkar liksom inte spela nån roll för den här killen vad han gör – han springer ändå.
1.33-1.40 i fyra intervaller på lätta fötter. Gick några backar också och fick ett rejält pass.

Burken.

ÄNGSBORKEN (bilden längst upp också)
Lätta intervaller. Häftig häst att köra, väldigt snäll och trevlig först tur hos oss sedan han kom förr veckan. Lägger rejält med mark under sig. Vi trimmar några pass nu och bildar oss en uppfattning om vart vi ligger till i form och kunnande för dagen innan vi tar banjobb för att spetsa till inför come back på banorna.
Gick fyra intervaller mellan 1.38-1.45.
Stora mål och förväntningar för honom i år.

Litchi.

MONSTER LITCHI
Om kompisen Ingbris kallas ballerina ser Litchi ut som en – men hon springer inte som en. Tuff, lite krångel med balansen i bland, men det finns krut i benen. Kändes klart bra idag i första lite snabbare intervallerna på flera månader. Vi gnuggar på en månad nu.
Gick mellan 1.44-1.35 intervaller.

INGBRIS
Travar som en ballerina och känns toppenfin. Hon ska satsas mot fyraåringsloppen och håller inte det går hon till avel och Monster Monsun blir pappa till första fölet.
Så. Nu var det bestämt.

ODD HARMONIA
Tuff, tuffare, Harmonia. Det brinner i hjälmen när man kör henne. Nu ska hon starta på lördag i Gävle och nu var det läge att släppa iväg henne i några intervaller idag så vi ska vara redo för race.
Det gick fint. Tanken var fyra halvlugna. Blev en normal 1.44, två alldeles för snabba 1.32/500 m… och sen lyckas jag jogga en intervall 1.46… Kändes grym faktiskt.

PING
Är fortsatt under upplärning och tas ganska lugnt med andra ord. Hon har humör denna donnan och då skyndar vi inte =) =) =)

Mustaschen.

MONSTER MUSTASCH
Gick i Pullert-vagnen som vanligt. Han ska snart få sin racingbalans igen och då kan det bli tal om att testa av nån lite snabbare intervall. Men vi kör på enligt vår plan med styrketräning några gånger till…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *