Kategorier
Ängsborken

Ängsborken i come back

Ängsborken har varit hos oss i några månader och är nu redo för come back. Det har såklart rönt stort intresse och här kommer information om hur vi ser på hans återkomst till travbanorna.

Frasse Fransson:

Ängsborken är en av de största talangerna vi sett i kallblodssverige de senaste åren och det känns fantastiskt roligt att han är i en startlista igen.
Han har kunnat träna en längre tid nu efter skada och avelstjänst, först hos ägarna och Anders Elehn på Åmålstravet i höstas och sedan januari hos oss.
Vi har tagit det varsamt med tanke på hans skadehistorik och gett han rejält med tid. Han bor på lösdrift och har ett helt annat upplägg än tidigare och det gör att det är svårbedömt kring chanserna.

Han är inte toppad och han har några kilo extra kring magen ännu, han har känts fin i träningen och i banjobb förra lördagen körde jag 1.26,7 med honom på ett bra vis. Han svarade fint över upploppet och pep iväg 1.23,0 sista 500 på lätta ben.
I intervaller onsdag 23 mars gick kändes han pigg och fin vilket gjorde att vi tog beslutet att starta på Solvalla.

Det är ”inte bara” att komma ut efter så lång frånvaro och vi ligger lågt i de första loppen. Vi vill se snällt upplägg. Tanken är att han ska få starta igång och att formen ska komma med loppen.

Till det positiva är att han har varit i mental balans hela tiden hos oss i år och det har varit en fröjd att ha honom hos oss. Under tidigare avelstjänst hos oss har han varit tuff och kanske väl peppad på den uppgiften. Vad det betyder för formen och hur han ska prestera vet vi inte ännu.

Till alla spelare:
Ängsborken är ingen spik direkt i come backen.
Han tävlar med järnskor runt om, sulor fram, går i Custom Speedster vagn och med öppet huvudlag och huva.

Här är planen för Ängsborken:
Solvalla, 30 mars, Centaurs lopp
Bollnästravet, 26 april, Dubbelcupen försök
Sen får vi se hur vi lägger upp planen efter det.

STARTLISTAN HÄR.

ATG-reklam inför V86 – passande nog med Borkens kusk Rikard Skoglund =) Han verkar redo för uppgiften…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *