Kategorier
Birk Sol Calle Bronson Drivbest Fosshaug Frasse Ingbris Monster Litchi Monster Mustasch Sagmo Blässen Urkraft Zack Gel

Träningsrapport

Här kommer en träningsuppdatering på stallet hästar.
De senaste veckorna har avelshingstarna åkt hem till sina respektive tränare och ägare – tusen tack för i år och välkomna åter!
Dom har verkligen jobbat fint och det har varit en ynnest att ha dem här hos oss.

3-åringarna

SAGMO BLÄSSEN
Fick en liten sämre period efter sjukdom vid senaste starten och har blandat och gett lite i träningen också. Han är inte färdigväxt i kroppen och det har han känt av. Tycker iaf att senaste jobben denna vecka var klart positivt. Går både i fyrhjulsvagn och med vanlig träningsvagn.

URKRAFT
Känns toppenfin. Vi jobbar mycket med att träna metodiskt och lugnt med honom då han har en hel del stress och framåtanda som vi inte vill förstärka på fel vis. Vi siktar på att starta inom kort i september med honom. Går både i fyrhjulsvagn och med vanlig träningsvagn.

BIRK SOL
Har haft ledigt och fått växa i sommar sedan hon kom till oss. Vi har bara kört fyrhjulsvagn med henne de senaste veckorna. Fin liten häst som har en bit kvar till start.

4-åringarna

CALLE BRONSON
Känns mycket fin i träning och han går både i fyrhjulsvagn och med vanlig träningsvagn. Startar i september och vi har två eller kanske tre starter på agendan.

INGBRIS
Galopperade i norska derbykvalet och det var surt som fasen då hon såg mycket fin ut. Lubbade runt sedan i 1.27-fart utan att pressas bakom fältet. Känns mycket fin i träning men har har otroligt nog svårt att hålla sig på benen i loppen. Naturtravare som hon är känns det overkligt att hon galopperar.

MONSTER LITCHI
Alldeles för het i sina senaste starter men har fått en helt ny toppfart de senaste månaderna och kommer sig rejält bara hon lugnar sig ett par hekto. Vi får smyga lite i träning och försöka få henne lugnare. Riktigt på gång.

ZACK GEL
Hetsporre som vi ska köra banjobb med inom kort. Känns som väldigt fin travare, men han är inte av den lugnaste sorten om man säger så. Rätt vass.

5-åringarna

DRIVBEST
Åkte på sjukdom och vi fick ta det lugnt ett par veckor. Känns fin i travet men pulsade dåligt i veckans jobb. Inte helt säker på varför, men vi får hålla lite koll på detta. Han är inget träningslejon direkt men travet bra iaf.

MONSTER MUSTASCH
Halsinfektion och plattmatch senast. Har varit kanonfin efter det och vi startar ikväll på Bollnästravet. Svårbedömd ändå från kass utgångsläge. Vi ligger lite lågt ändå.

FOSSHAUG FRASSE
Gjort flera fina lopp och sänkt sina rekord i sommar och även vunnit lopp. Han startar troligen nästa vecka. Känns finfin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *