Kategorier
Träningsrapport

Träning och lopp

Hästarna känns bra mycket piggare för dagen efter en ”tråkig” häst med virus i stallet har de tävlande visat klar formförbättring och vi ser på blodproverna att det också ser mycket bättre ut.
Vi har lärt oss enormt mycket, vilket på sätt och vis är en klen tröst när vår bästa häst inte kan fortsätta tävla efter sjukdom. Men samtidigt är vi riktigt glada att vara på rätt väg igen.
Den gångna veckan blev lite ”upphackad” när det var -28 grader ett par dagar och då ställer vi faktiskt in körningarna och flyttar om i schemat. Ingen ska behöva förfrysa sig på jobbet, även om hästarna klarar kylan bättre än oss så finns faktiskt en del ny forskning på träning och tävling i kyla som säger att det inte är riktigt så ofarligt som man tidigare trott. Läste om det så sent som i veckan när det var aktuellt. Hur som helst så den träning vi gör när det är riktigt kallt brukar hästarna inte må ont av, snarare är de väldigt glada och pigga av att få vara ute mycket.

1-åringarna

Kjempa Re, Monster Mitchi & DonnaSommar, Tå Vilja, Harald, Baias och Frasse Karma
Sköter sina träningspass perfekt alla. De springer mellan 6 km och 10 km / träningspass och så lägger vi in att de får göra lite andra uppgifter vissa dagar för att de ska få lära sig mer och känna att de har spännande saker framför sig. De är toppenfina alla tycker jag. Roliga hästar!

2-åringarna

PING är svår. Har fått vila lite så får vi se hur vi ska komma överens.
MONSTER FORMYSINS har fått lite vintervila och ska snart sättas igång igen. Fin häst.
RE AL tränar för fullt så många dagar som möjligt, han får gå intervaller och så får han gå på gåbandet och på släp bakom Pullert. Vi aktiverar han allt som går.

3-åringarna
SAGMO BLÄSSEN är lite upp och ned. Varit jättefin i trav i Pullert och så rätt vad det var var han lite sämre igen i vanlig vagn. Han tränar på i de farter där det känns bra för dagen. Noterbart är att han växt en massa. Så kan va så enkelt att det som satt han ned lite rent tekniskt. Går bra i fyrhjulsvagnen och styrketränar rejält.
Hade tänkt starta han och var liksom på gång. Han är inte halt eller lytt på något sätt, utan bara ”inte helt redo” för dagen. Lite tålamod krävs.

URKRAFT har däremot gått finfint och vi sneglar mot start när det känns perfekt.

4-åringarna

CALLE BRONSON trubbat lite med balansen sedan vinterskorna åkt på. Han är brutalt känslig. Känns startklar i övrigt. Vi har skott om och balanserat så snart är vi på rätt köl igen hoppas vi.

INGBRIS vintervilar som ifjol denna tid. Kommer ut i februari / mars och vinner två raka igen får vi hoppas.

MONSTER LITCHI jättebra i två lopp på rad nu. Igår på Romme var hon så pigg att jag inte våga gå på i tredjespår 600 kvar för hon höll på galoppera i ren friskhet. Blev fast i stället med vinnarkrafter. Svårt att säga att hon vinner med lucka då vinnaren är bra, men vi segerstrider iaf. Bra form, start igen söndag troligen.

TEDDY BEST känns toppen och var bara tempotorsk senast. Startar med chans till framskjuten placering nu på tisdag och ev. ny start söndag om han kommer med. Bra chanser båda gångerna.

Äldre

DRIVBEST jättefin i träning. Saknar bara snabbjobb där han känns lika bra. Sen start.

FOSSHAUG FRASSE vilar sig ännu. Bra för han.

HOPP KAROLINE får lite lugnt fram till feb/mars med starter och hon siktar mot stoloppen under våren. Mycket frisk och levnadsglad för dagen.

MONSTER BRAGE BO galopp i första sväng senast. Onödigt då han kändes jättebra. Snabbstartade och kom igenom toppenbra så det va så jäkla surt. Anmäls snart igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *