Kategorier
Träningsrapport

Träningspass

SAGMO BLÄSSEN styrketränar som ni ser på bilden ovan. Han travar just på denna bild, men mycket av träningen går ut på att skritta (gå) och dra vagnen som har broms på alla fyra hjulen.
Imponerande hur starka hästarna är och hur de bara mörsar på genom snön där vi knappt rubbar vagnen på plan mark!

Sagmo Blässen, Frasse och Re Al och till höger är ett hjul i djupsnö… Den där vagnen kan ni prova att rubba i snö…!

DRIVBEST är på flygande hov mot come back. Gått fina träningspass och så även idag. Gick fyra intervaller på ”rakan” mellan 1.35 och 1.47. Känns råläcker i travet faktiskt.
Måtte han sköta sig nu…
Just när detta skrivs så står han i boxen med en annan häst bredvid sig, det har inte funkat tidigare då han är extremt hästilsken. Aldrig varit med om liknande. Det går över förväntan nu när Sagmo Blässen står nära, men Re Al bara gick förbi på gången trodde jag han skulle riva hela boxen. Så han gör lite skillnad på dem…!
Det har tagit tid efter kastration, men måste säga att nu är det ändå en enorm skillnad mot för i somras då vi fick vara minst två personer bara för att leda honom förbi andra hästar.
Snäll och trevlig mot folk och fin att köra, som tur är!

Drivbest efter passet idag. Tänkte försöka klippa han lite… det var inte aktuellt enligt honom så det fick bli ”topparna” bara…!
Drivbest för några dagar sen då han gick med Pullert. Pigg kille…

URKRAFT närmar sig start även han. Han har fyr för sig ännu och tar gärna en töm och dummar sig lite på det sättet. Det är en ”jäkla travare” detta och han kommer bli kanonbra vi bara övar lite lite till. Faktiskt stora förhoppningar på honom i år. Tror han kommer gå som ett skållat troll när han bara förstår (och jag hittar helt rätt) hur det här ska gå till. Väldigt snabb häst och läcker att se på.
Världens snällaste ockås, jättemysig, men som sagt så flyger fan i han i körningen och han kan se ”öppningar” lite varstans.

Urkraft i förrgår efter sitt pass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *