Kategorier
Träningsrapport

Monster Mitchi, 2 år, kvalade 1.43

Monster Mitchi är en av väldigt väldigt få hästar som jag har ett extra extra gott öga till. Vi har ett extra gott öga till alla hästar vi ha i vårt stall. Men, jag ska erkänna att detta är nåt speciellt. Redan 2016 visste jag att jag skulle köra en avkomma till Monster Monsun och Finnskog Nåja i framtiden – nu är dagen här 7 år senare och det är precis så fantastiskt som jag föreställde mig.

Monster Monsun vann V75 på Bollnästravet 2016 och samma dag segrade jag också med mamma Finnskog Nåja. En tränar- och kuskdubbel på en V75-dag med 8000 personer i publiken var en mäktig upplevelse. Redan där sa jag att det var ett drömföl i framtiden att betäcka de två.

Mamma FINNSKOG NÅJA vid seger 2016.

Pappa MONSTER MONSUN vid V75-seger samma dag 2016.

I dag kvalade tvååriga Monster Mitchi på 1.43,8. Plättlätt.

Det fanns ”en del” sekunder kvar under huven…

Hon är otroligt rullig och passgång finns det gott om, men på ett bra sätt. Jag sa redan i vintras, då hon knappt tog ett travsteg och hade toppfart på 2.30, att detta blir en av de snabbaste hästarna jag tränat i framtiden. Då ska ni komma ihåg att jag haft en del rejält snabba hästar de senaste åren… Odd Herakles, Ingbest och Monster Mustasch har ju haft toppfarter ned åt 1.10-1.11!!!

Jag tror Mitchi om nåra år kommer att flyga fram. Känslan är extremt läcker alltså. Du tror att du kör 2.00 och det går 1.40 och det är ett jäkla tryck i henne.

Grattis till ägargänget som sitter på en guldklimp.

https://www.youtube.com/watch?v=0Ef3zLfgN7Q
Monster Mitchi nr 2.

Fatta drömmen att åka upp bakom bilen i bike bakom Monster Mitchi i framtiden…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *