Kategorier
Träningsrapport

Fosshaug Frasse & Michaela vann på Oviken

Fosshaug Frasse har gjort flera fina prestationer i år och nu var det ytterligare ett snäpp upp i prestation då han och Michaela vann på mycket bra vis. Dödens och sedan press till tät där de vann lätt ohotade.

Vinnartäcke och intervju.

Segern innebar att han fick starta i final samma kväll, men tyvärr blev han fast med massa krafter kvar i det loppet. Spurtade mycket bra och visade fortsatt form.

Grattis till oss!

Kategorier
Alm Stjernen Ängsborken Calle Bronson Drivbest Fosshaug Frasse Fräcke Blixt Ingbest Ingbris Monster Formysins Monster Litchi Monster Mustasch Ping Reginas Hälge Sagmo Blässen Tekno Jerven Urkraft

Juni: Tränings- & startrapport

Under sommaren har vi lite mer starter, men framförallt mycket arbete med avelsbiten och då har vi lite lägre frekvens på uppdateringarna på hemsidan. Här kommer en sammanfattning av junis träning och starter.

ÄNGSBORKEN, TEKNO JERVEN, INGBEST
Avlar för fullt och sköter det arbetet mycket bra..

MONSTER MUSTASCH
Bra återkomst denna månad till tävlandet efter sjukdom som tagit tid. 2a, 3a och en oplacerad. Gick mycket bra avslutningar och snart kommer formen. Han har behövt loppen för att få upp spänsten och framför allt komma i ”trim” i kroppen.

DRIVBEST
Kastrerad och fått lite sommarlov. Åter i träning inom kort.

FOSSHAUG FRASSE
Galopeprade bort sig på 3000-meterslopp då han va rejält stinn i benen. Men bara veckan efter 3a på bra vis. Startar snart igen och segrarna kommer snart.

ALM STJERNEN
Galopperade i sin start och gick anständigt sedan. Har lagt om träningen helt till att bara dra Pullert nu. Vi provar och letar sedan kortlopp – då kör vi ifrån dem om vi gjort och tänkt rätt…

CALLE BRONSON
1a, 2a och en oplacerad denna månad. Kommer sig väldigt nu och har framtiden för sig. Vi har kunnat lätta honom lite då han med Pullert-träningen blivit starkare. Blir snabbare och snabbare nu för varje start. Vann med Öyvind på Oviken!!!
Toppenkille!

FRÄCKE BLIXT
Ruggig förbättring och gjort två bra lopp, 3a på 1.28,7 volt och sedan 6a trots störning till dubbla galopper. Han startar snart igen och kommer segerstrida som det känns.
Toppenkille!

INGBRIS, MONSTER LITCHI
Siktas mot derby.
Monster Litchi blev årets näst snabbaste fyraårsmärr då hon blev fyra i ett lopp på Hagmyren i midsommar. 1.27,9/1640a. Hon kommer sig för varje start och känns som att hon kommer bli riktigt bra vad det lider.
Ingbris fullt fokus på Derbyt.

URKRAFT
Toppenfin teknik men också lite snurrig som många Lome Brage-avkommor. Han ligger lite på gränsen till att bli valack. Enormt snäll och grym travare, men som sagt, behöver mogna och koncentrera sig på lubba rakt fram och bara svänga när det kommer en kurva.
Gör debut i juli.

SAGMO BLÄSSEN
Gjorde debut på Oviken 25 juni och blev femma efter dubbla galopper. Vi hade för kort käkrem på honom till en början. När han fick ned huvudet kunde han springa ut och då gick han finfint ca 1.35/1500 m.
Startar igen i juli. Käck häst som kommer kunna tävla på i höst utan problem. Finns mycket utveckling att hämta då han ännu är ”ung” i kroppen.

REGINAS HÄLGE
Har blandat och gett lite, verkar som att han växer igen och har haft liten sämre period igen. Vi fortsätter på vår plan att han gör debut i höst.

PING, MONSTER FORMYSINS
Har fått ett litet sommarlov och är åter 1 augusti.

Kategorier
Calle Bronson

Calle Bronson vann sitt första lopp

Efter en mycket snygg styrning av kusken Öyvind Wagnild han ekipaget fram precis på mållinjen och det blev faktiskt dött lopp med Jan-Olov Persson och hästen Sture!

Calle Bronson är en särskilt trevlig häst med en unik stamtavla, han har nämligen Tekno Odin som far och Bork Odin som morfar. Det är han ensam ut som vi kan se!

Två drivers på bild – Öyvind som vann sitt första lopp med kallblod och fick dela den med kallblodskungen Jan-Olov Persson.

Detta var Öyvinds första seger med våra hästar – kommer flera det kan vi garantera. Körde mycket bra och säkert.

Stort grattis till häst, ägare och kusk!

Kategorier
Träningsrapport

Träningsrapport

Här kommer en lägesrapport för våra tävlingshästar.
Under tiden maj-mitten på augusti har vi något lägre uppdateringsfrekvens på sidan då det är hög arbetsbelastning. Hästarna tränar och tävlar precis som vanligt, men vi lägger till med några hundra ston för betäckning extra.
Alla som har starthäst får sin info som vanligt via sms och messenger.

ÄNGSBORKEN, TEKNO JERVEN
Avlar för fullt och sköter det arbetet mycket bra. Borken fick en elak karledsinflammation när han var på g att starta, vilket var overkligt surt då han varit helt magiskt fin i vår. Vi fick ta igen och sikta på aveln istället. Han är snart igång igen.

INGBEST
Avlar för fullt och har redan ett bra gäng dräktiga. Han är toppenfin på alla sätt. Tränar samtigt och vi får se hur vi känner oss om det ska bli någon start under sommaren eller inte.

MONSTER MUSTASCH
Har börjat avla och det gillar han. Kändes lysande i banjobb nyligen då han fick gå rejält och sparrades av varmblod och avslutade i strålande stil 1.20,0 över upploppet med spända linor. Det här är en bra häst som tyvärr varit lite sjuk i omgångar. Han gör come back på Östersund 2 juni. Han är redo för det.

DRIVBEST
Bra häst som vunnit tre löp för oss i år, galopp på Umeå och sedan utkörd för oregerlighet på Hagmyren. Felaktigt enligt oss då det inte helt var hästens fel. En kanonfin travare som kommer tjäna fina pengar i år. Han ligger ändå lite nära en kastration då han inte riktigt behärskar livet som hingst.

FOSSHAUG FRASSE
Gjort flera fina lopp och känns fin i träning också. Han startar på vidare utan problem och kommer tjäna sina pengar på bra vis i sommar. Verkar bättre på längre distanser faktiskt.

ODD HARMONIA
Har fått avsluta sin karriär för att betäckas med Monster Mustasch. Toppenfin vinter med tre segrar på bra vis och fina pengar in. Hon är värd att få gå som fölmärr nu och ha de extra bra!

ALM STJERNEN, CALLE BRONSON, FRÄCKE BLIXT
Har alla tre haft lite dåligt med passande lopp, antingen massa tillägg eller så ska de stå på start mot väldigt bra hästar. Nu ser det ut att bli flera lopp i juni åt dem alla tre.

INGBRIS, MONSTER LITCHI
Siktas mot derby i juli. Bra hästar båda. Gjort bra lopp i vår och båda går framåt, lite snöpliga galopper på Ingbris bara. Litchi störd i Sleipner Cup finalen annars pengar på väldigt bra tid.

URKRAFT, SAGMO BLÄSSEN, REGINAS HÄLGE
Alla tre har gått sina kvallopp på bra vis och kommer troligen att debutera under sommaren. Det väntar banjobb för dem.
Sagmo Blässen enkel häst och gör det mesta rätt, Urkraft lite stökigare men väldigt snabb. Hälge lite stressad typ som får gå under radarn ett tag till. Bra travare alla tre.

PING, MONSTER FORMYSINS
Tränas inför kommande stordåd =)

Kategorier
Monster Trav

Världsrekord när Alfie och Michaela vann!!!

ALFIE och MICHAELA vann på nya världsrekordet 1.23,6/2180 meter voltstart. Fantastisk prestation av häst och ryttare.

Hela 75.000 kr kunde ägare, uppfödare och tränare Lars-Erik Karlsson inkassera förutom den eviga äran att ha satt ett världsrekord. Stort GRATTIS till hela gänget.

Alfie och Michaela har gjort flera grymma lopp ihop och bland annat varit trea i Monté-SM ihop.

Kategorier
Träningsrapport

Träningsrapport

Här kommer en rapport ”mitt i månaden maj”.
Hästarnas ägare får lite övrig info via våra andra kanaler också och nu under avelssäsongen är det rätt hektiska dagar så att säga och då lägger vi krutet på tävlingshästarnas rapporter direkt till ägarna.

Äldre

ÄNGSBORKEN
Tränade vansinnigt fint efter sin comeback och gick ett banjobb efter 1.24. Det med 1.21 sista varvet och 1.19 sista 600 på fantastiskt vis. Helt enastående fin.
Sen lyckades han få sår i karleden bak på ett av benen och det spred sig och blev infekterat. Riktigt surt då han låg helt i fas för att testa på hetluften på riktigt.
Lite grus alltså.
Annars ser han mycket in ut och avelsbiten går strålande där han sköter sina sysslor på bästa vis.
Hoppas vi är på banan snart igen.

INGBEST
Som alltid en gentleman och sköter alla sina sysslor på bästa vis. Dröm att köra och hantera. Vi trimmar på och avlar!

TEKNO JERVEN och BÄCKLÖS FARON
Båda jobbar på med avelsbiten och tränas lätt.

DRIVBEST
Tränat mycket fint och varit toppen i tre raka segrar fram tills i lördags då det mesta blev fel. Han stressad upp sig i stallet på Umeå och var allt annat än lätthanterad. Kusken fick ta i honom från start och då blev han inte glad och slog på en galopp. VI kommer igen!
Toppenfin i övrigt.

FOSSHAUG FRASSE
Duktig trea i två starter och närmar sig formen. Kommer göra en fin säsong. Han är härlig!

MONSTER MUSTASCH
Har inlett sin avelskarriär och betäckt bland andra Odd Harmonia. Går banjobb inom kort och nu ska det bli åka av…!

ODD HARMONIA
Är betäckt och får ta det lite lugnt i avvaktan på om hon är dräktig.

Fyraåringarna

ALM STJERNEN
Blir vi inte kloka på. En kanontravare som vi inte får till i loppen. Så otroligt snygg häst och sån fin teknik.

CALLE BRONSON
Är på g. Han tränar med Pullert så han ska bli stark. Passgångare så det smäller om det. Blir bra.

FRÄCKE BLIXT
Har inte haft turen med sig på slutet. Men gått fint i skymundan efter oturliga resor. Går framåt för var start.

INGBRIS & MONSTER LITCHI
Startar Sleipner Cup-final nästa gång. Känns fina.

JÄRVSÖ HASSE
Har gjort två starter för oss och visar inte rätt takterna och vi har rekommenderat ägarna att låta han få nya arbetsuppgifter.

Treåringarna

SAGMO BLÄSSEN
Kvalade på fint lätt vis i lördags. Han sköter sina kort rätt. Är inte riktigt startklar ännu, men tar fina kliv framåt och kusken testade av honom lite efter mål och sa: ”Kändes mycket bra och det gick i 1.30-fart utan problem.”

Urkraft.

URKRAFT
Gick kval även han på fint vis. Ser ut som en bra häst detta och han är nog startklar inom en månad. Ska få gå ett jobb på banan där vi kör till lite extra så får vi se vart han står.

REGINAS HÄLGE
Fin travare som vi skyndar långsamt med. Han går banjobb och kval inom kort.

Tvååringarna

PING & MONSTER FORMYSINS
Har en del att lära och gör det också. De får träna på under sommaren så siktar vi på premielopp i höst. Fina tjejer!

Kategorier
Drivbest

Tredje raka för Drivbest

Drivbest var förkrossande bra igen när han vann sin tredje raka seger för oss. Fantastisk häst som från tillägg drog fram i tredjespår i första sväng, fram i dödens för att pressa sig till ledningen och sen satt Rikard N Skoglund säker i vagnen och vann på lätta ben.

1.26,3 var hans nya rekordnotering efter att ha dragit iväg 1.20,5 sista 300 var han ohotad vinnare.

Efter lite drygt sju veckor lång träningsperiod fick han nu sträcka på sig lite och det verkar som att träningen gjort gott för det var verkligen lätta ben och snabb återhämtning.

Vi siktar på ny start om några veckor så spänner vi bågen i Roger N Olssons Minne i slutet på maj.

Grattis till ägargänget!

Michaela, Drivbest, Frasse och Andreas – några av de glada ägarna!
Kategorier
Alm Stjernen Ängsborken Brenne Belinda Calle Bronson Fosshaug Frasse Odd Harmonia

Kommande starter

Calle Bronson och Monster Mustasch ute på styrketräningstur ihop. Calle startar lördag!

Lördag Östersund
Brenne Belinda: Gör första starten för oss och vi vill se hur hon reagerar i lopp. Det hägrar betäckning för henne så det här är ett prov som antingen kan ge henne några lopp – eller så blir det bara avel för hennes del.
Fosshaug Frasse: Pullade bort krafterna i årsdebuten som blev lite pannkaka. Men är egentligen bra när det funkar.
Alm Stjernen: Tränar bra, men sviker för det mesta i lopp. Toppentravare, men sliter lite med inställningen. Får rutinerade Kenth Åkerlund i vagnen. Inte borta om han sköter sig.
Calle Bronson: Har enorm gång och mycket passgång, så vi har försökt att öva på styrkan. Kommer att bli en toppenhäst vad det lider, men det tar lite tid som det ser ut. Långt fram i detta lopp om kusken sköter tömmarna.

Odd Harmonia vann senast på Hagmyren.

Tisdag, Bollnästravet
Båda våra hästar tippade etta i programmet.
Ängsborken: Bra i banjobb och känns fin i träningen. Toppenhäst i grunden som vi tror ska duga bra framöver i loppen. 75-80% form nu, kan vara på plats. Tangen Frikk visade grym form senast, den kan bli svår att slå.
Odd Harmonia: Vann senast igen och var duktig från dödens. Bra spår nu och vi hoppas hon ska öppna bra bakom bilen och få bra läge. Långt fram igen, men går upp rejält i klass, så är vi 3-4-5a är det bra också. Mogen att rekordsänka en del iaf. Kanske kan slå till med 1.26-tid.

Kategorier
Ingbest Ingbris

Ingbris månadens häst

Vår fina fyraårsmärr INGBRIS (e. Ingbest) är utsedd till månadens häst på Bollnästravet. Hon är fantastisk på alla sätt och vi är tacksamma för utmärkelsen!

Ingbris vann två Sleipner Cup-försök under mars månad. Det var riktigt starkt gjort av henne!

Det var stallet andra utmärkelse senaste året – Odd Herakles fick samma pris ifjol.

Kategorier
Odd Harmonia

Odd Harmonia vann GS75

Odd Harmonia var väldigt duktig när hon vann efter en resa i dödens på fina 1.28,2/1640a. Från bakspår kom hon igenom fint från start och trots ett ganska bra tempo så var hon stark nog att stega ifrån på upploppet till säker seger.

Körande Rikard N Skoglund körde som vanligt väldigt fint och de passar särskilt bra ihop han och Harmonia. Hon är speciell och det behövs inte mycket för att det ska bli svårt om man säger så.

Inför denna start har vi kunnat förbereda på bra vis och då fungerar hon klart bättre i loppen också. Hon är känslig på den punkten.

Hon ska betäckas med Monster Mustasch i år och det ska bli en mycket spännande avkomma med 3+3 på Bork Odin.

Skoglund, Harmonia, Frasse och Pär Glas.
Video från loppet.