Kategorier
Träningsrapport

Kommande starter

Bollnäs ikväll
FOSSHAUG FRASSE
SAGMO BLÄSSEN
Väldigt tuffa lopp för båda. Frasse körs offensivt på chans, måste försöka hålla undan för elithästar på tillägg. Sagmo möter för tuffa hästar och han körs snällt i ryggar. Pengaplaceringar är framgångar ikväll.

Bergsåker lördag
Frasse kör SEBASTIAN ILL som vann senast lätt från dödens. Han har vinstchans igen.

Gävle tisdag
DRIVBEST (bilden) känns bra i träning men inte haft rätta flytet. Vann näst senast och var bra då. Möter hästar med bra form och han är kanske 75% form själv bara. Bra häst som behöver ha lite kontinuitet i starterna nu. Ligger lite lågt men hoppas 4-5a.

Bergsåker onsdag
DEVILJAS RONJA ut i tufft stolopp, står bra till på start ihop med favoriterna. Kan vara på plats med lite flyt i positionerna. Tufft lopp dock som sagt, men bra form, kändes toppen igår.

Kategorier
Träningsrapport

Ettåringarna!

Här kommer en presentation av våra ettåringar hösten 2023. Fina tjejer och killar!


MONSTER DAGIS
e. Monster Monsun u. Dag Tora e. Moe Odin

Vår egen häst som hade en liten ovanlig start på livet. Hon kunde inte kliva upp på sina framben som inte bar henne. Vi fick faktiskt rådet av veterinär att avliva henne för att ”hon kommer aldrig kunna gå på benen”. Men hon hade något speciellt i blicken och en enorm vilja att leva. Mamma Dag Tora var otroligt snäll och hjälpsam så vi fick nappflaska Dagis till en början. När hon sedan visa osedvanlig inställning till att verkligen fixa detta trots att hon inte kunde stå på frambenen försökte vi hjälpa henne.
Lösningen fick bli skenor i plast för hundar (!) som tejpades fast på hennes framben och fixerade hennes hovar i rätt läge. Detta fungerade direkt väldigt bra och vips kunde hon gå nästan obehindrat. Lyckan i hennes ögon var så stark att vi helt enkelt inte kunde avliva henne. Tur var väl det. För efter ca 2 veckor kunde vi ta av den ena skenan och veckan efter kunde hon resa sig, gå och springa på sina framben. Efter det har hon varit helt perfekt och det finns inga tecken på att hon har några men av detta.
Hon har dock aldrig varit till salu på grund av detta och vi kommer att äga henne fortsättningsvis också.
Det här är en enastående tjej!


MONSTER MUSTANG
e. Monster Monsun u. Finnskog Nåja e. Bork Odin

Lillebror till den vackraste häst vi fött upp (Monster Mitchi). Just namnet Mustang har jag sparat på sedan länge, det namnet skulle ges till en häst som var så speciell att det krävdes ett fantastiskt namn. När Mustang föddes stod det skrivet Monster Mustang på hans mule. Han har en fantastiskt läcker täckning också, till och med bukskäck – alltså en stor vit fläck på magen. Han ser verkligen speciell ut. Hans mamma och pappa är jag för evigt tacksamma – det var med dem jag tog en dubbel på Bollnästravet 2016 då Monsun gjorde sitt livs lopp och trots tredjespår runt om på 2660 meter kunder vinna Jon Olssons Minne på V75. Några lopp senare vann Finnskog Nåja och den dagen glömmer jag aldrig.

Finnskog Nåja i bike vid seger på Bollnästravet. Enormt läcker!

Faktum är att dagen innan glömmer jag heller inte, den fredagen tillverkades Monster Mustasch (som har Bork Odun som morfar även han) och senare på kvällen tränades Monster Monsun och Finnskog Nåja, under träningspasset fick jag en sån utomjordisk känsla att hästarna var i sånt strålande skick att det knappt hördes och kändes att hovarna tog i backen. Det var klart – vi skulle vinna dagen efter.
Den dagen var min dröm att de två vinnarna skulle få en avkomma tillsammans – och nu har de två – Monster Mitchi och Monster Mustang. Mitchi är vid dags dato den bästa unghäst jag kört och den endaste som kunnat matcha Monster Monsun i känslan vid samma ålder. Mustang ska bli overkligt intressant att börja träna.


MONSTER SVARTBETTY
e. Monster Monsun u. Gomnes Dona e. Lome Kongen

Mamma Gomnes Dona kom till oss i en ”speciell härva av ekonomiska bekymmer” för några år sedan där vi helt enkelt köpte loss henne mot två fölavgifter. Hon hade kommit till oss redan året före vi köpte henne, den 3 juli 2020 kom hon till oss för att vara exakt. Sedan åkte hon hem till Norge igen och vi såg inte henne förrän 16 maj 2021 då hon köptes av oss.
Faktum var att redan året innan när jag såg henne första gången tänkte att detta sto skulle verkligen behöva betäckas med Monster Monsun och när hon sedan blev vår var saken biff.
Vi betäckte och biffen blev Monster SvartBetty.

Gomnes Dona på banan. Läcker märr!

Betty utmärkte sig dag 1 som en fantastiskt flott fölunge. Det kändes som att hon tidigt var större än mamma Gomnes Dona (rekord 1.24!) och att det var en rejäl märr. Hon är verkligen snygg denna tjej. Hon är såld till ett ägargäng i Finland/Sverige och vi äger 10% själva. Betty är den största av de ettåringarna, samtidigt är hon väldigt ”lätt” i typen. Hennes stam går tillbaka till Stöva och Schuvarda vilket är samma morstam som på vår derbyvinnare Monster Merete. Mormors mor är legendariska Slogum Bris som vann norska Kriteriet mot hingstarna, mormor är således syster till Moe Brage, en av de allra bästa teknikerna som funnits. Morfar är Lome Kongen och det gör att Betty är linjeavlad på elitstoet Tröpila.
Bra feeling.

Betty är välutvecklad och har en härlig utstrålning.

Monster SvartBetty är en väldigt positiv individ!


MYLLKÄRRS JENNY
e. Myllkärrs Sune u. Myllkärrs Anna e. Norheim Faksen

Dunderfin märr som kom till oss nyligen. STOR häst. Hon är efter flotte Myllkärrs Sune och här blir det otroligt intressant avel. I tredje generation både på mor- och farsidan finner vi Öva Express. Hon är i sin tur en ättling till legendomspunna Mjösvinnstjärna… Och varför är denna Mjösvinnstjärna så omhuldad av en legendskimrande mystik? Jo, det är nämligen så att hon enligt sägnen är efter Big Noon. Varmblodet alltså. Det betyder att Myllkärrs Jenny är linjeavlad på Big Noon. Varmblodet Big Noon – Sveriges första häst någonsin att gå en tid under 1.20,0.

Bilden ovan är på Big Noon då han vann på Bjerke – ett legendariskt löp. Han kallades för Kejsaren. Med all rätt.
Detta är såklart skrivet i stjärnorna – Myllkärrs Jenny född exakt 100 år sedan bilden togs på Big Noon. Med Jenny ska jag vinna på Bjerke – där har vi ett mål och mening med vår satsning.
I förlängningen ska naturligtvis Jenny bli avelssto hos oss och vi kommer att betäcka henne med en av våra egna hingstar som är linjeavlad på Jäntungen. Det blir en hyllning till Menhammar där Jäntungen och Big Noon har en stark historisk koppling.
Monster Kejsare eller Monster Kejsarinna kanske kan vara ett passande namn på nästa generation.
Men vi börjar med att vinna Norska Derbyt 2026.


MÅNSTER ODD
e. Odd Herakles u. Månprinsessan e. Månprinsen A.M.

Ett internationellt projekt – norskägd av Odd Paulsen med familj, svenskägd av Franssonsfamiljen och Nylandsägd av Anders Bodin. Det är så vackert att Månprinsens uppfödare Anders är uppfödare och vi har blivit delägare. Månster Odd är uppfödd på bästa vis hos Anders och har nu kommit till oss i Järvsö för fortsatt träning och tävling i framtiden.
Mamma visade väldigt fin talang och vann två av sina fem starter, tvåa två gånger och en fjärdeplats. Morfar är fantastiske Månprinsen som verkligen tagit revansch på belackarna i aveln då han till en början och långt in i avelskarriären faktiskt hade lågt anseende, men som vanligt när ”experterna” är i farten säger sanningen något annat och han är far till många mycket fina hästar, tex. Månlykke A.M. som tjänat över 4 miljoner och gått 1.19,9ak*.
Jättespännande häst som är fyndigt döpt för den som inte redan förstått det… MÅN från Bodin, -STER från Monster Trav och Odd från norske Odd… Vi är bra fyndiga!
Pappa Odd Herakles har en fantastisk teknik och lynnet är enastående, det ser ut som att han ärver detta till sina avkommor och så här långt ser Månster Odd ut att vara pappas grabb!


RÅA RE
e. Odd Herakles u. Förlands Trolla e. Järvsöfaks

Snacka om stamtavla. Pappa och farfar är de två snabbaste hästarna genom tiderna och mamma Förlands Trolla vann Norska Derbyt. Odd Herakles är en historia för sig hur han hamnade i stallet hos oss och hur det utvecklades sig till en hejdundrande succé med full bok i aveln och segrar i Elitkampen, Nordic King och Alm Svartens Äreslöp. Mamma Förlands Trolla var en riktig kanon, hon var tvåa i Norska Kriteriet efter startgalopp modell större och vann Norska Derbyt året senare innan hon gick till avel. En riktig skjutare.
Klon i denna historia är Reidun Böhn som fött upp hästen. Vår kontakt inleddes 2016 då Fryd og Gammen vann lopp på Momarken och Frasse råkade vara på plats. Ett samtal på stallbacken inledde vår vänskap. Just Fryd og Gammen har lämnat Re Finans som är tillverkad hos oss och ägarna till den hästen äger också Råa Re.
Reidun är den som betäckt flest ston hos oss och har varit med sedan dag ett. Vi är väldigt tacksamma för våra kunder och hon är den trognaste av dem alla. Att vi får ha Råa Re hos oss är vi mycket glada för.


VILMA VINTER
e. Odd Herakles u. Torpa Olea e. Skaffer Brunen

En tragisk historia som kommer få en fin plats i historien. Det hela började med en kontakt med Lars Selin. Han brukade ringa mig och surra om avel. Vid ett samtal talade han på hästen Torpa Olea och att han gärna skulle betäcka henne med Odd Herakles året efter. Sagt och gjort bokade jag såklart in detta toppsto på listan och Lars var lika nöjd som jag. Inte långt efter samtal avled Lars under tragiska former och det var väldigt ledsamt även om vi bara var bekanta så hade vi trevliga samtal om avel vid många tillfällen. Han hade också haft flera ston på vår station och jag var klart uppåt på att han valt oss igen till Torpa Olea.
Detta blev istället en ny vänskap när Johan, sonen och Torpa Olea som dök upp i vårt stall sommaren efter för att avsluta karriären och bli betäckt med Odd Herakles.
Just det Torpa Olea var en liten favorit hos mig, en riktigt läcker märr som det visade sig skulle ge mig gåshud.
Som när jag värmde henne inför sin näst sista start i karriären på Bollnästravet. Jag älskar ju att köra bike på kallbloden – och detta var en upplevelse att köra Olea. Vikken märr!

Titta vilken travare. Fantastiskt läcker på bettet och vilket driv. Då förstod man att det här kommer bli en fölmärr av rang.
Det ska vi bevisa med dottern Vilma Vinter!

Kategorier
Deviljas Ronja

Tredjeplats och träningsrapport

DEVILJAS RONJA gjorde ett väldigt fint lopp och blev trea på Bergsåker i helgen. Rejäl störning 600 kvar där halva fältet blev ”strikeade”, Ronja och Frasse redde ut det bra och ställde sig snabbt efter galopp. Gick sedan starkt hela vägen hem.
Ronja startar snart igen.

SAGMO BLÄSSEN hade en sämre dag i hans lopp på Rättvik förra veckan. Han kom igenom bra men in på upploppet var han nöjd för dagen. Hade ingen bra träningsvecka i benen så kanske var så enkelt att vi hade behövt trimma lite mer. Gick väldigt bra två gånger innan så vi trodde nog att det skulle räcka.
Startar igen fredag på Bollnäs.

MONSTER BRAGE BO galopperade i starten tyvärr på Bollnäs. Gick sedan mycket fin med var diskad. Han fick ett banjobb. Kändes toppenfin.

Övriga hästar har tränat ömsom blivit vinterskodda och ömsom vilat från träning och ömsom laddat för starter inom kort!

Senaste två veckorna har verkligen tagit på tålamodet över vädret, snö och regn om vart annat och rätt vad det var bottenlös lera och nästa dag frusen ”betong”…
Som tur är har vi Pullert som vi kan köra =)

Kategorier
Tävlingshäst

Kuskseger på Bollnäs

Frasse och Sebastian Ill vann på Bollnästravet igår kväll – det var faktiskt den tredje segern för de två tillsammans senaste året.

Svägerskan Kim Boström har fött upp, äger, sköter och tränar förtjänstfullt – grattis!!!

Kategorier
Deviljas Ronja Drivbest

Vintertid är här!

I dag slog det om och blev vintertid på våra träningsvägar. Kylan har gjort underlaget hårt, vilket inte är helt ovanligt den här tiden. Det är till och med nästan ofrånkomligt.

Det betyder att det nu blir körning med Pullert-vagnarna ett tag, tills det ligger ett fint vitt packat snötäcke på vägarna.
Det kan naturligtvis bli dagar när det är mjukt och fint igen, men vi räknar inte med det utan nu kör vi fyrhjulsvagn ett tag. De flesta av våra hästar har gått med sådan vagn, det är bara tvååringarna som ännu inte testat, men dom är inte långt bort.

Drivbest drar och Deviljas Ronja på släp… Bilden ovan.

DEVILJAS RONJA startar imorgon på Gävletravet. Hon är med och gör upp om segern igen. Vann på bra sätt senast och får Rikard Nils i vagnen igen.

DRIVBEST startar 17/11 på Bollnästravet. Allt bra med han nu. Väldigt fin i travet och det känns bra. Vi kör!

Kategorier
Fosshaug Frasse

Fosshaug Frasse vann!

Fosshaug Frasse vann en jordskredsseger på Hagmyren idag. Michaela styrde väldigt bra och körde resolut fram i tredjespår för att ta över ledningen dryga varvet från mål. Över upploppet stack de ifrån och vann överlägset med sju längder!

Sagmo Blässen startade som en av favoriterna i sitt lopp. Han gjorde en klart bra insats och travade bättre än nånsin. Det blev en fjärdeplats och nytt rekord. Hade lite förhoppningar om seger idag faktiskt, så resultatet hade vi kunnat ta ett bättre.
– Jag kanske fegade lite och jag hade nog kunnat köra lite mer på honom, sa Michaela efter loppet.

Video från Hagmyren.
Kategorier
Suså Ö.K.

Kriterievinnare i träning

Den kommande veckan får vi en rejäl förstärkning i teamet – det är Kriterievinnaren SUSÅ Ö.K. som kommer till oss för vidare tävling och sedemera avel och Monster Monsun!

Suså är faktiskt unik – hon är det enda norskfödda stoet efter Moe Odin som vunnit en klassisk final – Sverige och Norge inräknat.

Det är bara att tacka och ta emot – detta blir verkligen skoj att få en så fin häst i träning. Suså Ö.K. är fyra år och tjänat över 700.000 nok. Hon vann Kriteriet 2022 i Norge och har varit i final i både Svenska och Norska Derbyt 2023.

Drömmen vore att få henne över 1 miljon intjänat, något som bara fyra ston efter Moe Odin tidigare mäktat med. Det skulle vara riktigt kul att sätta henne i aveln som miljonär.
När vi ändå snackar avel så är det redan klart att första partnern blir Monster Monsun. Läckert!

Hon kommer nu från Jens Kristian Brennes fina träning och vi tackar ödmjukast för detta.

Suså Ö.K. – riktigt fin travare.

Kategorier
Deviljas Ronja L.I. Harald Till salu Vilma Vinter

Andelar till salu

Här är de hästar vi har till salu i andelar just nu. En av de som du kan bli delägare är Deviljas Ronja (bilden ovan) som vunnit två lopp på kort tid och startar inom kort igen!
Snacka om läge att kliva på – går du med i oktober får du vara med och ta del av prispengarna hela månaden, redan nu plus alltså!

Hur äger man sin andel?
Vi har valt att använda oss av Stall OfCourse för andelsägande. Det fungerar för både privatpersoner och företag som kommanditbolagsägande eller direktägande via företag för de som är godkända för hästverksamget.
Stall OfCourse sköter all administration gentemot myndigheter och du ansvarar bara för din egen andel i hästen.
Ett enastående enkelt sätt att äga häst.

Hur bli man delägare?
Du skapar ett konto på https://www.stallofcourse.se/ med BankID och väljer ”Bli delägare” på den häst som du vill deläga.
Allt sker digitalt enkelt och säkert.
Där står priset / andel som i våra fall är 100 andelar. Vill man äga ex. 10% så är det alltså 10 andelar. Varje andel har ett pris vid inköp och sedan en cirkakostnad per månad.

Att vara hästägare hos Monster Trav
Kontaka gärna oss i samband med ditt köp, vi vill gärna lära känna dig och du är såklart välkommen att hälsa på.
På denna hemsida kan du sedan följa våra hästar och vi sänder ut info via SMS när det närmar sig start. Vi sänder SMS även efter värmningarna inför lopp.


Hästar till salu!

VILMA VINTER
1-årig sto med enastående stamtavla – en av tidernas bästa Odd Herakles är pappa och mamma är topptravaren Torpa Olea!
5% kostar 5.000 kr. Alla kostnader som funnit så långt, allt från uppfödning och inköp till sommarbete och pågående inkörning ingår.

LÄS MER HÄR

L.I. HARALD
2-årig valack som är väldigt fin. Sköter sin träning fint och är snart redo för kval.
5% kostar 7500 kr. Alla kostnader fram till nu ingår – inköp, uppfödning, inkörning och träning!

LÄS MER HÄR

STARTHÄST

DEVILJAS RONJA
6-årigt sto som tävlar för full – detta är ett tidsbegränsat ägande som är GRATIS att gå med i. Kostar ca 750 kr i månaden.
Observera att vi redan gått plus första månaden!!!
Går du med NU är det gratis pengar på kontot nästa månad 😉

LÄS MER HÄR

Kategorier
Fosshaug Frasse Sagmo Blässen Urkraft

Grabbarna tränar…

Fosshaug Frasse t.h. och Sagmo Blässen gick träningspass tillsammans inför start på lördag. Båda hästarna kändes väldigt fina.

Sagmo Blässen kändes det bästa hittills, kanske är det på väg att släppa för honom nu. Vi har haft extra tålamod med honom, dels för att det är en särskilt trevlig individ och vi tycker om honom så mycket, men också för att det känns som att det finns potential i honom. Han är på gång.

Fosshaug Frasse vinner lopp vilken dag som helst nu… Han är i bra slag och visat det också på slutet utan att få sätta nosen först har intrycket varit att det är nära nu.

Urkraft (bild från idag efter passet) var lite sliten efter senaste loppet, han har gjort många starter i år och det var kanske helt enkelt så att han behövde pusta ut lite. Han var väldigt fin i dagens träning. Plus där också.

Kategorier
Calle Bronson Deviljas Ronja Fosshaug Frasse L.I. Harald Monster Brage Bo Monster Mustasch Sagmo Blässen Träningsrapport Urkraft

Träningsrapport 24/10

DEVILJAS RONJA (bilden ovan)
Kändes mycket fin och anmäls till start på Gävletravet nästa tisdag. Allt bra med henne efter senaste starten med andra ord.

MONSTER MUSTASCH (bilden)
Gick ett banjobb förra veckan. Hade glömt boots så det var rulligt. Men kring 1.35/1600. Gått Pullert idag och han verkar nöjd med livet.

CALLE BRONSON
Har gått på släp bakom Mustaschen idag och han va pigg och glad. Inga konstigheter med han, går vanligt pass imorgon igen.
Vi letar efter någon som vill leasa han!

SAGMO BLÄSSEN
Startar på lördag Hagmyren. Allt bra efter starten och han ska vara med där framme igen om han gör en likvärdig prestation.

FOSSHAUG FRASSE
Galopperade väldigt olämpligt i starten i lördags men gjorde en heroisk upphämtning till fjärdeplatsen. My start på lördag och där är han med och gör upp om segern!

MONSTER BRAGE BO
Hoppa av friskhet i starten. Blev rullig. Gick anständigt sedan och fick pengar. Han startar sulky snart igen.

L.I. HARALD
Startar på lördag premielopp Hagmyren. Kusken emot… Han kan ju bara trava… Hästen alltså!

URKRAFT
Gått enklare pass bara då han var lite sliten efter senaste starten. Tanken är att vi ska starta på under vintern så vi kör på bara han fått ta igen sig lite.

Nya hus i tre hagar!