Kategorier
Alm Kasai Alm Stjernen Calle Bronson Finnskog Lexus Ingbris Lome Diamant Monster Litchi Monster Mustasch

Banjobb 16 mars

Åtta hästar var in på banan idag för att knalla banjobb. Några lite lugnare och några fick gå rejält…
Här följer en genomgång av hästarna. Tyvärr inte bilder på alla då vi antingen satt i jollen eller på ryggen och då är det fokus på uppgiften som gäller… Alm Stjernen och Ingbris på bilden ovan.

LOME DIAMANT
Gick under sadel för första gången och såg väldigt fin ut. Michaela red han i rygg på Monster Mustasch och sedan fick han trycka till honom över upploppet när vi testade ut ”Muschens” balans… Gick fint och lätt 1.21,5 sista 400 i sista heatet.
Tycker han är lite seg och alldeles för snäll. I morgon blir det nytt för honom då han får byta kompisar hemma – vi har nu äntligen kunnat få till en ny hage för honom långt från Monster Monsun. Hoppas att detta har bra effekt för Diamanten är en grym häst – han måste bara få upp självförtroendet och lite jävlar-anamma!

Mustaschen var nöjd efter jobbet.

MONSTER MUSTASCH
Far och lurar i passgång och är rullig ut av bara den i loppen när det ”gäller” och vi har trixat med hans balans. Tror det är en liten mognadsfråga också. Har kunnat köra 1.24-1.25-tempo mitt i loppen, men när han blir lite utmanad så ”stresssar” han lite och då blir det gärna trubbel i balansen.
I dag gick han utan käkrem, i ledningen och fick bli utmanad av Lome Diamant över upploppet. ”Mustaschen” kändes faktiskt grym och avslutade andra heatet i 1.21,5 sista 400 meterna på ett ruggigt bra vis och som snabbast över mål dessutom, så det var faktiskt 1.20,0 på klockan. Vi startar inom kort och jag tror han kommer få ett toppenår bara vi kan få till balansen hela vägen i loppen. Behöver en del styrka också får att orka hålla stilen, det är rejält med passgång i den här snubben men utvecklingen har varit väldigt bra sista tiden.

Lexus och Kassen ihop på banan.

FINNSKOG LEXUS
Gick lättare bakvarvsheat och det kändes ”sådär”. Flyter på väldigt bra i långa partier, men jag tycker att det finns nån liten del som stör helheten. Han har gått väldigt mycket alternativ träning på slutet och vi kommer att fortsätta på inslagen linje. Han får gå ridträning med inslag av körturer. Behöver mer träning innan det är dags för come back.

ALM KASAI
Har blivit kastrerad och haft en sårskada som strulat lite för honom. Han gick inte helt rent idag på banan, men jag är inte jätteorolig, han ska kollas upp inom kort igen och se om det är något som stör. Han gillade inte banan idag som var smetig. Brodd och vinterskor för honom var ingen bra kombo idag heller. Så han var lite ursäktad också. Ser väldigt fin ut i kroppen!

Ingbris och Alm Stjernen.

INGBRIS
Gick två heat, ett med Frasse och ett med Simon. Dock lyckades tidtagaren fucka upp tiden i båda heaten… Men i det andra fick de lubba på rejält över upploppet ned i 1.30-fart för att sedan efter mål faktiskt öka till en bit under 1.29… Det var toppen.
Går vinterskodd och med långa brodd på en mjuk träningsbana idag. Känns lite extra faktiskt.

ALM STJERNEN
Gick två heat med Ingbris och gjorde det på bra vis. Vi testade helstängt i det andra heatet då han ska göra debut på lördag och det föll väl ut. Han är väldigt ”kär” i kompisar och vill gärna springa tillsammans med alla andra, men med det helstängda huvudlaget blev det mer fokus framåt.
Visade fin fart på bra vis över upploppet i 1.30,0-fart. Efter mål ökade han ytterligare på bra vis. Han är lite flegmatisk ännu och hans stora steg kräver styrka. Bra jobb och han kan ta en peng på lördag i debuten tror vi. Inget för spelarna då han möter nån som är för bra för tillfället.

Calle övade på att trampa iväg från start – i trav…

CALLE BRONSON
Sprang och tog passgång i första heatet och var rullig även i det andra heatet när han fick springa själv. Han ska kvala på fredag och det här var väl kanske inte bästa uppladdningen. Han fixar kvalet lätt bara vi kör rätt gångart, var lite besviken ändå att han krångla lite idag då han var så väldigt fin förra veckan.

MONSTER LITCHI
Första banjobbet sedan kvalet i december. Körde lugnt kring 1.45 och hon var klart godkänd. Hon har varit lite ”tunn” och ”ämlig” efter att ha växt mycket, så vi har tränat på lite alternativt med ridning och lägre fart ett tag nu. Kändes idag som att vi kan börjar jobba lite mer i vagn nu. Hon får hänga med på banan snart igen.
Hon vill springa åt rätt håll den här damen också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *