Kategorier
Alm Briskus Alm Stjernen Björlitira Calle Bronson Champion Chip Fosshaug Frasse Fräcke Blixt Ingbris Lome Diamant Monster Formysins Monster Litchi Monster Mustasch Nordby Järva Ping Reginas Hälge Sagmo Blässen Skeie Storm Urkraft

Träningsrapport

Här kommer en uppdatering från veckan som gått.

Tvååringarna

ALM BRISKUS

Har fått nya ägare och lämnar stallet under nästa vecka. Snälle och fine Briskus kommer vi att sakna då han alltid alltid är så positiv och glad. Lycka till och tack till de nya ägarna som köpt honom av oss.

REGINAS HÄLGE

Verkar vara av särskilt god sort. Travar finfint och varvar jobb på bandet, i korallen med vanlig vagn.

SAGMO BLÄSSEN

Fortsätter att göra allt fint. Han travar på i fin stil och som vanligt får man säga har han inga moln på sin himmel. Det är en hel del nöta nu under hösten för han och de andra tvååringarna så vi nöter på!

SKEIE STORM

Stor kille som skött sig ok denna vecka. Lägger mycket mark under sig, hoppas han utvecklas mentalt som de andra då blir det bra.

URKRAFT

Rör sig lätt och ledigt fortsatt och vi trimmar på mot premie inom kort. Har en vaccination att klara av bara så är vi på banan och kör så sakta vi kan för att inte köra för fort. Bra travare!

Treåringarna

ALM STJERNEN

Har blandat galoppintervaller för sadel med vanliga intervaller i vagn. Han anmäls till start inom ett par veckor igen.
Allt bra med honom!

CALLE BRONSON

Har hämtat sig bra efter en halsinfektion och går numera med sina kompisar Alm Stjernen och Fosshaug Frasse i hagen. Det tycke han är toppen. Otroligt snäll hingst så det är bra!
Han ska ut och tävla inom ett par tre veckor även han. Gått bra i intervallerna och även riden.

FRÄCKE BLIXT

Han har vi jobbat tufft i ridning och blandat med Pullert-träning. Sen får han enormt med mat och han har även fått lite magmedicin för att hamna rätt i hullet. Det går åt rätt håll och vi testar nog banjobb inom ett par tre veckor och ser hur vi utvecklas.

INGBRIS

Ridning, Pullert och vanlig vagn. Inget stoppar henne. Sköter allt med bravur. Siktar på start på Östersund om två veckor.

MONSTER LITCHI

Blandar Pullert med vagn och ridning. Vi siktar på fler starter i höst.

Fyraåringarna

FOSSHAUG FRASSE

Vann lopp igen i helgen och han får fortsätta med galoppintervaller och så startar vi igenom inom ett par veckor.

MONSTER MUSTASCH

Går för fullt i Pullert och jobbar helt ok. Han ska lite tuffare intervaller på måndag och sen är det Avelsvärdering på Fredag/Lördag kommande vecka. Håll tummarna att han blir godkänd. Siktar på start om två veckor på Bollnäs, kortlopp med autostart. Det blir fränt!

Äldre

BJÖRLITIRA

Hon har fått blanda träning i korallen med ridning (gillade hon sådär) och körning (som hon gillar bäst). Vi tror hon behöver jobba på en del i träningen och så kan vi testa banjobb ihop med några andra av våra hästar om några veckor.

LOME DIAMANT

Har haft lite klåda och sedan behandlad i ett knä. Inte helt perfekt med honom för dagen, men vi jobbar vidare på det sätt som brukar fungera med honom. Han behöver träna rätt tufft för att komma i form så vi får försöka göra det med rätt balans.

CHAMPION CHIP

Verkar gilla livet och han har gått flera pass i sadel och sen har Sara börjat köra honom lite lätt också. Han är på väg tillbaka efter sommarlovet och vi skyndar långsamt men ordentligt mot come back. Blir spännande detta!

Ettåringarna

PING, MONSTER FORMYSINS & NORDBY JÄRVA

Går på bete fortsatt någon vecka till då utvecklats väldigt fint kroppsligt. Vi är där och pysslar om dem nu och testar ut deras utrustning och så är vi snart i gång med inkörningen på riktigt.
När betessäsongen är slut kommer de hem på gården.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *