Kategorier
Alm Briskus Sagmo Blässen Skeie Storm Träningsrapport Urkraft

Unghästarna i farten

Sagmo Blässen
Sköter sig fint. Joggar sina vändor lätt och ledigt med rockardvagn*. I dag gick han ihop med Skeie Storm och sprang fyra vändor på ”rakbanan*” a drygt 1000 m. Inga problem.

Skeie Storm
Var lite tuffare än Sagmo idag och for fram med lite bus i blicken. Men det gick fint som vanligt. Han kan vara lite stursk ibland =)
4 x 1000 m i trav upp och ned.

Urkraft (bilden ovan!)
Jag har mina funderingar att vi har en passgångare på halsen igen. Det gör inget, de brukar kunna vara snabba. I dag var han duktig igen och travade fint när han lade ner sig i grejerna och bara slappnade av. Han är lite känslig i munnen och idag var en sån dag där han inte gillade bettet. Det brukar gå över och inför nästa pass kollar vi honom i munnen så det inte är nån tandlossning på gång eller nåt annat som stör.
4 x 1000 m i trav upp och ned.

Alm Briskus
Sköning. Han är extremt positiv den här lille killen. Lätt och ledigt flyter det på bra för honom också.
4 x 1000 m i trav upp och ned.

*Rockardvagn: En tyngre typ av vagn med en ”korg” där man som kusk har benen skyddade från stänk. Man sitter hyggligt skönt i de vagnarna och de är gjorde i rejält material.
Här är en liten förklaring över vagnarna som vi kan nämna i våra texter från träningar och lopp.
Sulky är tävlingsvagn och klart lättast. Finns i massa olika utföranden och kallas ibland bike eller amerikansk sulky om de är utformade på visst vis. Finns också med sparkbåge som är väldigt bra att ha vid körning av unghästar på banan.
Speedcart är en träningsvagn som finns i massa olika utföranden och tyngder. Finns även varianter med broms.
Rockard (som ovan), vanligtvis tyngre än en speedcart.
Pullert är en fyrhjulsvagn med broms. Mycket tung om man vill bromsa. Även utan broms är den klart tyngst av dessa vagnar.

*Rakbanan är egentligen inte så rak, den svänger en del och skiftar mellan uppför och nedförstbacke. Drygt 1000 meter lång en av vägarna och om man svänger av blir det ca 1400 meter som man kan trava på i bra tempo. 500 meter är en tämligen vanlig intervallsträcka vi tränar och där vänder vi och kör fram och tillbaka, totala längden blir ca 800 meter, men det är 500 meter i ”mitten” som vi kör med klocka för att hålla ett förutbestämt tempo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *