Kategorier
Alm Stjernen Ängsborken Björlitira Calle Bronson Fosshaug Frasse Fräcke Blixt Ingbris Lita Monster Litchi Monster Mustasch Monster Wenche Odd Harmonia Ping Reginas Hälge Sagmo Blässen Tverdals Dronninga Urkraft

Träning och starter

Här kommer info om den senaste veckans bravader.

ÄNGSBORKEN
Har kommit igång med sin träning hos oss efter att ha varit hemma i Dalsland för uppträning och kvallopp. Han har gått intervaller hemma och så har vi hunnit med att känna på han i ett banjobb i veckan. Han gick med speedcart och kördes lugnt i två heat. Han är lite rund om magen ännu, men den jobbar vi på.
Han känns fin och i väldigt bra mental status. Toppen.

MONSTER MUSTASCH
Tränar på för fullt inför come back. Han fick en sjukdom i slutet på sommaren och har fått ta det lugnt under i princip hela hösten. Nu går han i Pullert och på gåbandet. Fin kille som ska vara i ordning när banorna börjar se fina ut. Då ska ni få se på snabb häst!

BJÖRLITIRA
Startade ikväll på Bollnäs och fick med sig en sjätteplats. Hon var inte helt perfekt i travet och vi får ändra lite på balanseringen. Första varvet fint, men till slut tappade hon stilen. Värmde mycket fint och i loppet hade vi förhoppningar om en plats, men tappade fjärdeplatsen på upploppet.
Vi har ändrat lite på balansen och får nog tänka tillbaka ett steg.

FOSSHAUG FRASSE
Tränar och är startklar. Inga moln.

LITA
Startade på Gävle, blev spänd från start, som tyvärr är hennes grej på voltstart. Hamnade för långt efter och dagen förstörd. Vi tar nya tag, hon har fina lopp kommande månad också. Bra januari för henne ändå!

ODD HARMONIA
Gjorde ett topplopp till fjärdeplatsen, blev tyvärr störd av Lita när hon galopperade och så hamnade hon långt efter. Rikard Skoglund som körde var mycket nöjd med upphämtningen.

ALM STJERNEN
Har gått banjobb och intervaller om vart annat. Finns enbart ett enda litet moln för han och det är att han är lite lynnig att ta i. Känns perfekt i travet, snabb som fan, men han är lat. Klart godkänd ändå i banjobb som han sprang helt själv (!), vilket var duktigt då han helst vill tävla med andra för att ta springa.
Siktar på start i februari.

CALLE BRONSON
Calle sköter sina kort väldigt bra. Gått i Pullert, vanlig vagn och på gåband. Han är toppensnäll och enkel. Siktar på start i början på februari.

FRÄCKE BLIXT
Har gått banjobb och intervaller och även på släp bakom Calle där han får springa helt ledigt och löst. Vi siktar på start i ferbuari även med han.

INGBRIS
Som alltid ruskigt fin i träning.

MONSTER LITCHI
Gick några riktigt fina intervaller i veckan. Gått på släp bakom Ingbris i intervaller också, hon får springa lös och ledig utan vagn då för att inte köra henne får hårt i träning. Tuff tjej som gärna vill springa fort. Köra sakta är heller ingen vidare bra för hennes balans, verkar vara klart bättre i travet när det går fort.

REGINAS HÄLGE
Haft en sämre period och har dår fått gå på släp och gåbandet. Har växt, men då tränar vi på ändå med lite andra metoder bara.

SAGMO BLÄSSEN
Är jag nöjd med då han travar väldigt fint och dessutom är han himla säker med allt. Varvar att gå på gåbandet med intervaller. Springer ledigt 1.45-1.55 i intervallerna och det med tung vagn och på väg som inte är snabb för dagen. Fin kille!

URKRAFT
Urban eller Ubbe som han kallas var mycket fin i veckans pass. I dag tisdag var nog bästa han gått någonsin och han flög fram på lätta ben. Kul. Han har passgång i sig som brorsan Calle men känslan är att denna kille inte behöver samma stöttning och balansering utan mer lättsam i travet ändå. Han är rullig och speciellt om det går lite nedför, men det gör inget, det gillar vi. Däremot är han speciell på andra sätt, svårt att förklara men vi har haft fler avkommor till Lome Brage och dom har lite fyr för sig, snälla hästar och bra travare. Fosshaug Frasse lika, sjukt snälla killar, men de har nåt extra för sig. Ubbe gillar inte när man spänner åt sele eller huvudlag eller ens käk, då kan han lägga sig ner och kvarta istället. Så allt sitter löst på han och ingen käkrem för att hålla huvudet i position (behövs inte heller) – slänger med huvudet och pysslar. Men… han springer!

PING
Har lugnat sig lite och är nu medgörligare vid träning. Hon har ett våldsamt fint travsteg har vi sett, men tuff tjej detta. Gillar henne väldigt mycket då hon är otroligt snygg och läcker.
Långa ben och lätt modell!

TVERDALS DRONNINGA
Är ny i träning och vi har bara hälsat på varandra ännu. Blir en ridtur imorgon onsdag och så tar vi en tur med vagn på fredag. Fin modell, liten och snärtig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *