Kategorier
Träningsrapport

Kommande starter

Hej alla!

Här är kommande veckans starter!
Vi har extremt hårt underlag hemma för dagen och vi har fått lägga in en del resor till banan för att hålla igång hästarna. Några går enbart Pullert-vagn och några får kämpa på löpbandet.
Förra veckan hade vi några av årets absolut finaste träningsdagar, men det svänger fort i hockey som man brukar säga =)

URKRAFT – Torsdag Bergsåker
Bergsåker torsdag. Han tar det ganska lugnt mellan starterna nu då han startat tätt och mycket. Allt lugnt på honom och det mesta hänger på att han inte ska blir för pigg. Långt fram med rätt resa.

ESKILS TITAN – Söndag Romme
Klart duktig senast, han är inte så snabb i tempoväxlingarna men faktum är att vi hade bra toppfart och de var inte helt fritt till slut senast så han hade en bra placering på gång i benen. Bra läge nu och drömmen om vi kom till ledningen och kunde köra allt vi kan där. Han är inte tillräckligt snabb för att han ska hinna bli trött 🙂 Så vi kör!

DEVILJAS RONJA – Söndag Romme
Blev bryskt påkörd senast och halt efter loppet. Har gått väldigt lugn träning sedan dess, bland annat i pullert där hon iofs inte var speciellt lugn själv. Känns bra iaf och hon går ev. på banan innan söndag för att vi ska vara säkra på att det känns bra.
Givet segerbud om hon känns som hon gjorde i de senaste starterna, dock så ska vi komma ihåg att hon fick stå över en del.

FOSSHAUG FRASSE – Söndag Romme
Gått banjobb ihop med Mustaschen kring 1.35 som snabbast distansen. Saknas kanske lite, men hinner med att lufta sig i ett jobb till innan söndag. Brukar behöva några lopp i kroppen innan han är i form. Vi ligger lågt och startar för att få upp ångan.

MONSTER MUSTASCH – kval Bollnäs nästa vecka
Var som en raket i banjobb och vi siktar på att kvala honom nästa vecka på Bollnästravet. Håll i hatten, men det kändes faktiskt förbaskat bra när han fick körorder in på upploppet – han flög lågt med 1.19,1 över mål… Ökade hela vägen in självmant och det var med rejält tryck i tömmarna.

Övriga hästar tränar på efter konstens alla regler, dock inga högre farter hemma då det för dagen är betonghårt underlag som sagt. Brukar kunna vara så nån stund på hösten och på våren, men vi vet vad som väntar snart så vi ser fram emot vår och sommar!

PS: Håll tummarna för våra uppfödningar MONSTER MOHIKAN och CALLE BRONSON som båda gör årsdebut denna vecka för sina respektive ägargäng!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *