Kategorier
Alm Stjernen Björlitira Calle Bronson Champion Chip Fosshaug Frasse Fräcke Blixt Ingbris Lita Lome Diamant Monster Litchi Monster Mustasch Nordby Järva Önnes Grimner Ping Reginas Hälge Sagmo Blässen Skeie Storm Träningsrapport Tusse Truls H.A.W. Urkraft

Träningsrapport & starter

Blandade känslor – allt från att Lome Diamant kämpar för sitt liv till att Lita övertygade vid debut för oss.

Det här med hästar och levande varelser är ett äventyr även om det ibland är otroligt känslosamt och jobbigt.

På bilden ovan syns längst till vänster Urkraft med sitt fina framsteg, Reginas Hälge och den bruna raketen Sagmo Blässen.

Äldre hästar

Chipse.

CHAMPION CHIP
Har Sara ställt iordning väldigt fint, har gått två banjobb först 3000 m och sedan 1600 meter så sent som denna vecka där han gick 1.16 på bra vis. Start planeras i sulky kommande vecka.
Sen ska vi kika på montélopp åt denne härlige kille!

LOME DIAMANT
Befinner sig på Ultuna efter akut sjukdom igår. Har opererats akut och vi håller alla tummar och tår för att han ska tillfriskna.
Läget är tyvärr kritiskt.
Heja Diamanten vi älskar dig!

Örjan.

ÖNNES GRIMNER
Känns väldigt fin i träning och vi siktar på start på Östersund kommande tisdag. Då blir det monté och står han på benen är han med och gör upp om segern det tror vi faktiskt.
Var ruskigt bra mellan galopperna senast i alldeles för tufft gäng. Flög fram över mål. Positivt!

Tira.

BJÖRLITIRA
Galopp i ledingen sist. Ny start Östersund på tisdag. Kan gå bra detta då vi bara ska försöka hålla oss i rätt gångart. Får lite förändrad balans då vi ska finjustera lite. Kan dock bli rätt het på gröten så vi får försöka hålla hennes humör i schack. Fin häst!

Fyraåriga hästar

FOSSHAUG FRASSE
Frasseponnyn var ute mot elithästar på Gävle häromdan och tyvärr tog han en galopp i starten. Kändes finfin efter det då han kördes runt till ett femtepris och 11.000 ny friska kronor in på kontot. Tack för det Frasse. Start igen nästa vecka som det ser ut. Han håller fin form.

LITA
Gjorde debut för oss igår på Bollnäs och trots tredjespår första 1000 meterna hade hon mod och styrka att bli tvåa på jättefint vis. Hon har varit en ”handfull” att hantera vid skoning och körning hemma sedan hon kom. Varit väldigt svårhanterad för karlar! Michaela och Sara går bra, men både Frasse och hovslagare Tommy är inga killar hon tycker ska komma nära. Lite förändrad balans på tre hovar och vips travade hon väldigt bra med en duktig Magnus Djuse i sulkyn som höll henne lugn och samlad loppet igenom.

MONSTER MUSTASCH
Är under vila och skall vara så i minst 6 veckor till. Han mår finfint.

Treåriga hästar

Albert.

ALM STJERNEN
Sliter lite med viljan/formen efter sommarens fina resultat. Han travar dock bländande fint och nu senast flög han till tät i 1.24-tempo helt okörd. Tyvärr galopp i ledningen när Frasse ryckte tussarna. Va inte trött denna gång heller, men krigar kanske inte helt 100% får vi vara ärliga att säga. Har börjat köra Pullert med honom, alltså långsam träning istället och vi ser om han tänder till.
Han är en riktigt fin travare, så vi har väldigt god tro på att han kommer tillbaka till sommarens vilja och form där han vann lopp och gjorde väldigt fina prestationer.

Calle.

CALLE BRONSON
Hade vi lite oflyt med senast då han tappade sko inför start. Han har specialdojor och fick vi gå halvvägs bara och då vart det fel i balansen. Startar på nytt kommande vecka och då är vi förhoppningsvis tillbaka på nygammal balans. Frasse kör då.

Blixten.

FRÄCKE BLIXT
Varvar Pullert med intervaller och är redo för ny start nästa vecka på Bollnäs. Vi gasar på rejält för att få upp snabbheten när vi kör vanlig vagn, vi får liksom lära han att våga löpa ut ordentligt. Stark är han så det räcker verkar det som, men han ska ”bara” trycka till i steget.
Får Jorma i vagnen kommande vecka!

INGBRIS
Ååååh. Galopp varvet kvar på Bollnäs igår. Så surt. Onödigt. Snubblade till i baksteget och så var dagen paj. Såg ut som en miljon både före och efter galoppen och äntligen hade hon rätt position också. Vi hittar nytt lopp inom kort.

MONSTER LICHI
Har utvecklat sig väldigt postivt och lugnat sig märkbart. Pullert och lite ny kost har varit mycket bra för henne. Hon får också en hel det akupunktur och det svarar hon bra på.
Startade på Hagmyren och galopperade i dödens varvet kvar. Ställde sig och kördes fram i tredjespår fullt på bettet tills hon blev grovt störd 500 kvar och där rök nog absolut sämst en andraplats. Segerstrider absolut. Kom tillbaka fint till fjärdeplatsen – MED knäkappan runt hoven efter störningen där den helt enkelt lossnade från knät. Var inte helt körbart med den hängandes runt hoven, så hon gjorde det mycket bra som stod på benen.

Tvååriga hästar

Hälge och Sagmo Blässen.

REGINAS HÄLGE, SAGMO BLÄSSEN & URKRAFT
Tre killar som sköter sin träning bra. Alla tre går i princip lika träning, Hälge går inte i korallen, men traskar på gåbandet istället, det är enda skillanden. Alla tre går intervaller för vagn, långa intervaller, och sedan gåband och galoppintervaller i djupsand.
Duktiga och rediga hästar alla tre.

Skeie Storm.

SKEIE STORM
Har skött sig finfint en längre tid och nu gick han Premielopp i förra veckan på väldigt bra vis. Efter den starten har vi faktiskt sålt honom, han åker inte så långt så vi kommer ha ögonen på honom ändå. Han flyttar till Söderhamn.
Lycka till!!!

TUSSE TRULS H.A.W.
Kommer vi inte helt överens med. Vi har skiljda åsikter om en hel del saker faktiskt. Sköter sig bra i korallen och får jobba på rejält där. Men i körningen är han stökig. Vi kämpar.

Ettåringarna

Ping.

PING & MONSTER FORMYSINS

Är under inkörning och sköter sig väldigt bra. Två duktiga tjejer som tar livet med ro. Allt fin med dem!
Hagkompisen Nordby Järva är såld och flyttar under helgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *