Kategorier
Odd Herakles

Odd Herakles ENORM – vann Elitkampen

Overkligt.
En dröm.
Tack.

Vad ska man säga?
I intervjun direkt eftermålgång fick jag knappt ur mig ett ord. Mållös. Frasse Fransson. Det har bara hänt ett fåtal gånger någonsin. Jag var stum. Jag har suttit ”vid klockan” under elitloppssöndagen vid ett flertal tillfällen och sett Viesker, Järvsöfaks och flera andra legendariska hästar vinna Elitkampen. Nu fick vi vara där och dessutom ha ett litet finger med i spelet som tränare för vinnaren Odd Herakles. Overkligt.

ODD HERAKLES denna fantastiska häst som kom till vårt stall för två månader sedan för att jobba som avelshingst i första hand – och om allt gick bra så skulle han även tävla.

Vad händer?
Jo, han förlorar i den första starten för oss efter 20 raka segrar i tidigare regin kom en ”plump” i protokollet. Nu var det allt annat än en plump i min värld, han gjorde ett mycket bra lopp, det var bara det att en annan häst var bättre för dagen. Jag tyckte båda hästarna var enormt bra! Ett lopp som kallblodsvänner uppskattade!

Kritiken lät inte vänta på sig och det är nog tur att det var jag som stod i skottlinjen och ingen annan, faktiskt, för min del kan man skylla precis vad som helst på mig. Det är inga problem, jag är stark och vet vad som gäller. Jag var förberedd. Som vid de flesta tillfällen försöker jag att vara förberedd på alla olika scenarion. Det hjälper mig att svara på frågor, lösa problem och kanske framför allt behålla lugnet när andra kanske skenar iväg i både känslor och uttryck.
Tror ni att jag brydde mig om kritiken?

Frasse, Tom Erik, Odd, Sara, Michaela och prisutdelare Malmroth.

Men vanligaste frågan har ändå varit ”hur kändes det att han förlorade i första starten för dig?”…

Norsk media var inte nådiga, det var alltifrån att hästen gått upp 50 kilo på en vecka till att jag var världens sämsta tränare. Finns det någon människa i världen som går igång på sådan?
Ja. Det gör jag.
Nästan allt vi tar oss för blir ifrågasatt – det är det absolut bästa som kan ske för när folk överlag tycker att det man håller på med är dödsdömt och ”kommer aldrig att funka!” då vet jag att vi är HELT RÄTT PÅ DET…!
Då knyter jag näven i fickan och sen kör vi.

Tillbaka till Odd Herakles.
VILKEN MAGISKT LOPP!!!!!!!!!!
Helt overkligt. Öppningen 1.14 första 500 meterna i dödens. ”Vilar” lite i rygg några 100 meter och sen ut i dödens och pressar på ledaren och vinner loppet.

Vad säger man?

TACK ODD HERAKLES FÖR ALLT.
Du är bäst.

Tack till ägare, tidigare tränare/skötare och kusk.
Vilket team vi får vara en liten del av. TACK!

Glada vinnare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *