Kategorier
Alm Briskus Alm Kasai Alm Stjernen Ängsborken Calle Bronson Finnskog Lexus Fosshaug Frasse Ingbris Lome Diamant Monster Litchi Monster Monsun Monster Mustasch Odd Herakles Odin af Sola Reginas Hälge Sagmo Blässen Skeie Storm Tekno Jerven Träningsrapport Urkraft

Tävlings- & träningsrapport 14 juni

Det blev ett lite längre glapp denna gång då vi haft många starter men också enormt mycket arbete med avelsstationen. Det betyder dock inte att vi inte tränar hästarna, snarare tvärt om – men något glesare med uppdateringarna på hemsidan.

Som vanligt får ägarna sina sms och kontakter inför och efter starterna direkt i mobilen.

Det går att följa oss på INSTAGRAM och FACEBOOK också – där uppdaterar vi med bilder och mer info om hästarna.

• Följ FRASSE här.
• Följ MICHAELA här.
• Följ SARA här.

HÄR FÖLJER INFO från de senaste veckornas träning och tävling med varje häst i tävlingsstallet.

TVÅÅRINGARNA

ALM BRISKUS Har det inte helt lätt för dagen och troligen växer han och vi får hjälpa till med lite utrustning för att han ska få till tekniken. En ganska fräsig häst ändå så han får lite tid på sig nu att komma ifatt de andra tvååringarna. Kan springa mellan 2.00-2.10 för dagen.

REGINAS HÄLGE Har varit i vår träning bara 1,5 månad men gör det väldigt bra. Visar riktigt bra fart och dessutom bra teknik. Han har inte haft styrservon i ordning tidigare, men han har rätat upp sig bra och nu är han körbar.
Kommer att bli andelshäst hos oss då jag verkligen gillar hästens teknik och fart. Kan mellan 1.50-1.55 för dagen på bra vis.
Kortare speeder under 1.40 i 200 m.

SAGMO BLÄSSEN Har en strålande teknik och väldigt lätt för sig. Kan lubba på under 1.40 redan om man ber honom och tränar 1.50-1.55 på lätta ben full distans för dagen. Han är ”slutsåld” och det är bara att gratulera de som ha säkrat en andel.

SKEIE STORM Var inte helt lätt att köra in, men har skött sig toppen ända fram till i fredags då han var nära att göra processen kort med kusken Frasse. Dock vann chefen den bataljen och efter en skentur fångades han in och fick gå ett nytt jobb. Då gick det bättre och han springer med lätthet 1.50.
Stor och rejäl häst som är lite lätt i baken, men bra fart och styrka. Blir en riktigt bra häst detta.

URKRAFT Har utvecklats enormt bra. Ruggig teknik och fart i denna häst. Mycket nöjd. Han går premielopp inom kort.
Kommer bli en av våra snabbaste hästar. Han är lite styrig med bettet i munnen, men har blivit bättre och bättre samtidigt som han fått till sin rulliga teknik på slutet. Tränar med lätthet mellan 1.50-1.55. Toppenfin exteriör.

TREÅRINGARNA

ALM STJERNEN Vann lopp och gick nära banrekordet på Lindesberg – sen startade han igen på samma bana och gick 1.30,2 med en stygg resa i tredje och fjärdespår. Riktigt bra race av honom men fick ”dåligt betalt” i att ”bara” vara 6:a. 2 sekunde runder banrekordet. Allt bra med honom och vi hoppas han ska utveckla sig lite till kommande månad så kan vi spänna bågen i höst.
Startar nu på fredag hemma på Bollnästravet.

CALLE BRONSON Är en liten otursfågel som haft lite sårskador som stoppat han från start. Är bra igång och han startar på fredag. Ligger lite lågt ännu då han är extremt rullig och samtidigt blir hans känsliga karleder inte nöjda med boots. Får nya svetsade skor imorgon tisdag. Kommer bli fint!
Finns mycket utveckling i denna häst.

INGBRIS Var något sämre i lopp senaste, men tror att hon haft ett lite dipp av växtvärk. Hon är rätt stor. Ser ruskigt fin ut i jobben hemma och vi tror hon ska vara med i Kriteriet.
Hög kapacitet. Hon startar inom två veckor.

MONSTER LITCHI Har också väldigt hög kapacitet, men kan vara lite varm i kläderna och samtidigt har hon lite svårt att hålla hullet. Tränar strålande, spänner sig på banana – men honom kommer mer och mer. Riktigt räsermodell detta.

FYRAÅRINGARNA

ALM KASAI Har inte presterat som vi önskat och är ojämn även i träning. Startade och gick hyggligt till en femteplats nyligen. Var nära galopp i sista sväng så då blev det lite säkerhetskörning till slut. Var inte trött i det läget så han var ändå ok. Startar snart igen.

FOSSHAUG FRASSE Vann två lopp på rad för att sedan göra bort sig två gånger. Bra häst som vann två raka i maj. Gick ruggigt efter galopp senast i Sleipner Cup-finalen. Bra häst.

MONSTER MUSTASCH Han är den som haft den brutalaste utvecklingen. Fyra nu senast i Sleipner Cup-Finalen. Ledningen till 100 kvar men kunde inte freda sig mot mer rutinerade hästar. Riktigt bra häst!

ÄLDRE

FINNSKOG LEXUS Blir pensionär och ridhäst nu. Den som vill köpa – ring Frasse: 070-308 06 65

TEKNO JERVEN Har full bok i Sverige och många norska ston som ska semineras så han har bråda dagar på bocken. Tar det lite lugnare i träning för dagen då det är tufft schema på bocken.

ÄNGSBORKEN Betäcker för fullt och det har fungerat väldigt bra så han får fortsätta att fokusera på det ett tag till.

LOME DIAMANT Har varit lite nede ett tag utan riktigt förklaring. Var bra igång i vår och vann löp, men vi hoppas att han snart ska hitta rätt i träningen igen.

TORPA OLEA Ny hos oss denna månad då hon ska betäckas med Odd Herakles. Mycket fin i första loppet hos oss där hon hade lite trafik bekymmer men sköt till bra till en tredjeplats med sen lucka. Siktar på loppet Nordic Queen i Finland i midsommar.

ODIN AF SOLA Är på ridläger hos delägare. Eventuellt till salu som ridhäst.

ODD HERAKLES Läs våra texter på hans sida – ENORM i sina senaste starter. Top notch.

MONSTER MONSUN Får ”ALLT” dräktigt och det ser mycket bra ut. Har 30 bokade ston nu och vi är väldigt nöjda med det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *