Kategorier
Alm Briskus Alm Kasai Alm Stjernen Ängsborken Calle Bronson Finnskog Lexus Fosshaug Frasse Ingbris Lome Diamant Monster Litchi Monster Mustasch Odd Herakles Sagmo Blässen Skeie Storm Tekno Jerven Urkraft

Träningsrapport och inför starter

Här är info från senaste veckans träning samt om starterna den kommande. Bilden ovan Calle B, Alm S och Litchi gick intervaller ihop. Bra stil på dem!

Skeie Storm och Sagmo Blässen höger.

Tvååringarna
Alm Briskus / Urkraft / Sagmo Blässen / Skeie Storm
Killarna flyttar in på Bollnästravet inom kort och allt är fint med dem. De har turats om att gå på bandet, köras och springa i korallen. De sköter sig fint och nu längtar vi till banjobb!

Treåringarna
Ingbris
Gick tuffa pass förra veckan och nu siktar vi på start på fredag denna vecka. Fick spår två och vi tror hon kan göra en bra prestation med OKB i sulkyn. Hon känns toppfin hemma, men kan ta en galopp om det inte passar henne. Bra fart i benen!

Litchi under sadel.

Monster Litchi
Visar bra takter i träning och jag är nöjd med hennes utveckling. Hon är inte helt ren i travet och här är det lite balansering som gäller. Dessutom lite framåt vissa dagar, men lugnar hon sig lite och bara löper på så är hon grym.
Har gått galoppintervaller och i sulky gick hon intervaller ihop med Calle och Alma på väldigt bra vis denna veckan.
Bra häst.

Calle i värmningen – riktigt fin utveckling på honom.

Calle Bronson (Bilden längst upp)
Startade på Östersund i förra veckan och fick med sig sista pengen efter ett lite struligt lopp för honom. Lite trånga situationer och hästar som galopperade gjorde att vi fick köra lite safe. Gick 1.35 på bra vis med 1.33 sista varvet lätt. Han gick framåt bra med loppet och kändes fin både i söndags och idag tisdag. Vi startar inom ett par veckor igen.

Alm Stjernen!

Alm Stjernen
Har vaknat till liv mer i träningen efter sina starter och det är riktigt skoj. Bra teknik och det finns fart i benen. Start på tisdag på Hagmyren över kort distans. Fick spår 4a på tillägg så det blir kanske lite långt runt alla hästar men han kommer få framåt med detta också. Kan nog en rätt låg 1.31-tid om han får lite hjälp på vägen att springa ihop med andra hästar.

Äldre

Lexus på väg hem efter intervaller.

Finnskog Lexus
Fortsätter att jobba på under sadel. Ser allt finare ut och känns som att vi är på rätt väg.Montekvalar så snart det finns ett lämpligt kval med sällskap… Han är inte så sugen att springa själv…!

Fosshaug Frasse
Jobbar på med tuffaste möjliga sällskap i träning. Tycker han gått framåt också och vi startar i början på maj.

Kassen på tur.

Alm Kasai
Jobbat på i både korallen och intervaller för vagn. Han får kämpa på rejält för att komma upp i form. Ser fin ut och vi börjar närma oss start.

Mustaschen på Östersund.

Monster Mustasch
Blev trea på Östersund efter att ha tryckt sig till ledningen på sista bortre, tyvärr sjabblar han med travet och det är så nära passgång att vi får hålla i och igen över upploppet. Räddade tredjeplatsen på bra vis trots allt. Inte lätt denna kille när han är så rullig.
Ny start på Gävle på torsdag. Kändes fin i tisdagens jogging hemma. Auto, barfota bak, spår fem – bör kunna ta en bra placering igen.

Tekno Jerven / Ängsborken 
Har båda börjat med avelsarbetet och det ser fint ut. Borken ska snart få öka på lite träningsdos också. Jerven känns som en miljon, dunderfint.

Lome Diamant
Startar på Gävel över 1140 meter på tordag. Hamnade lite väl långt ut på vingen, vi chansar och hoppas på bra race. Kan gå hur som helst detta, vet inte riktigt hur han reagerar på den superkorta distansen. Barfota, bike och norsk.

Odd Herakles och Frasse.

Odd Herakles
Har lärt sig att hoppa på bocken i veckan!!!
Otrolig häst. Körde banjobb i måndags. Kändes magiskt fin. Otroligt häftigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *