Kategorier
Alm Stjernen Björlitira Calle Bronson Fosshaug Frasse Fräcke Blixt Ingbris Lita Lome Diamant Monster Litchi Monster Mustasch Önnes Grimner Ping Reginas Hälge Sagmo Blässen Träningsrapport Urkraft

Träningsrapport

Närmaste tiden är ganska ordinär nu när det fryser, snöar och regnar om vartannat, vissa dagar är det full träning och andra får vi hitta på andra lösningar som träning i korallen eller ridning.
Det gäller att vara påhittig när det är sämre underlag och lynnigt väder. Hästarna mår iaf väldigt fint =)

1-åringar
PING & MONSER FORMYSINS
Är under upplärning och livet leker i största allmänhet för dessa två unga tjejer. Kommande vecka åker vinterskorna på!
Duktiga och snälla.

2-åringar
REGINAS HÄLGE
Skött sig bra i de moment som han gör. Gåband och vagn. Han är lite mer vaken av sig och får vänta lite med ex. Pullert. Vinterskoff och klar för vinterträning.

SAGMO BLÄSSEN
Låg lite högt i puls och återhämtningen var lite sämre under ett korallpass i förra veckan. Verkade dock vara av övergående karaktär då han tränade som vanligt för vagn.
Blandar med gåband, vagn och galoppintervaller. Har även fått testa på Pullert och det gillar han.
Vinterskodd och klar för vinterträning.

URKRAFT
Fixar alla moment perfekt. Har även fått testa ha ryttare på ryggen. Pullert, skrittband och allt funkar fint. Han är inte alltid glad att ha ett bett i munnen, men det är inget ovanligt för hans familj…

3-åringar
ALM STJERNEN
Jobbat på i pullert och vi siktar på lopp om några veckor där han står bra till i ett kortlopp. Han är latmask, men han får kånka-på med den tunga vagnen och snart vaknar han väl ändå till liv?

CALLE BRONSON
Startar ikväll på Bollnästravet. Spårt 12. Svårt läge. Har stått över en del pass och vi tar detta som en formhöjare. Passgång och inte så enkel i balans ännu. Finns dock potential och vi känner igen honom som en kopia av Monster Mustasch i samma ålder. Blir snabb denna!

FRÄCKE BLIXT
Världens snällast hingst är numera världens valack =)
Tränar bra hemma där han lärt sig vart man tar i och kämpar, på banan däremot är han i sin egen bubbla. Nu får han kämpa på en månad utan tävling, sen lär vi testa igen bara han känns lika fin igen hemma efter kastration.

INGBRIS
Pullert och Pullert. Såg ut att gå mot en placering på Östersund sist och galopperade tyvärr när kusken önskade lite extra.
Såg läcker ut när hon drog till tät så vi är på rätt väg.
Startar Östersund om ett par veckor.

MONSTER LITCHI
Pullert. Pullert. Pullert. Gått ett speedcart-jobb. Då grymt fin. Startar Östersund om ett par veckor.

4-åringar
FOSSHAUG FRASSE
Galopperade i bra slagläge sist, men kom åter och fick pengar IGEN… Går väldigt bra om man får bort galopperna är han med i segerdiskutionerna var gång. Startar Östersund om ett par veckor.

LITA
Gick ett strålade debutlopp för oss, sen voltstart i veckans lopp blev för stressigt då galopp. Känns fin och startar Bollnäs nästa vecka. Passas då!

MONSTER MUSTASCH
Vilar en månad till ungefär.

Äldre hästar
BJÖRLITIRA
Drar Pullert och vänta på nästa start. Vi siktar på Bollnäs och kortlopp nästa vecka.

ÖNNES GRIMNER
Gick äntligen felfritt i tisdags och blev fyra. Startar igen ikväll Bollnäs. Frasse kör. Tuffare emot men bättre distans.

LOME DIAMANT
Har varit allvarligt sjuk och spenderat tid på Sjukan. Tyvärr väldigt dålig och tappat ALLT. Mycket tragiskt.

CHAMPION CHIP
Startade på Solvalla i ett tufft montelopp idag, blev hängandes och sen var dagen ett mörker. Lite svårt att säga vad prestationen var då han fick ett omöjligt lopp. Startar igen inom kort.
Fin häst som ser läcker u i träning, hoppas på bra spår och en lämplig resa nästa gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *